«Ούτε ένα εργατικό ατύχημα»!
Τρίτη 17 Ιούλη 2007

«Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη τα εργατικά ατυχήματα είναι πολλά. Κανείς δεν ευθύνεται γι' αυτή την κατάσταση; Κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί; Φταίνε οι κάτοικοι της περιοχής για όλα αυτά; Και έπειτα; Τι σημαίνει, τι δείχνει η υπόσχεση του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για μείωση των εργατικών ατυχημάτων κατά 20%; Γιατί, δηλαδή, να είναι αυτός ο στόχος; Και γιατί δεν ήταν στόχος ως τώρα;».

Ποιος και πότε τα έλεγε όλα αυτά;

Ο νυν πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στις 24 του Φλεβάρη του 2004, που ως αρχηγός, τότε, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε στον Πειραιά για τη «χάρτα της καθημερινότητας για το Λεκανοπέδιο».

Ο Κ. Καραμανλής, που καυχόταν ότι είχε επισκεφθεί τρεις φορές «την ιδιαίτερα ευαίσθητη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη» και γνώριζε πολύ καλά τα προβλήματα των εργαζομένων, έβαζε πολύ φιλόδοξους στόχους για τα «εργατικά ατυχήματα». Ιδού τι έλεγε στην ίδια ομιλία: «Εχουμε άλλη άποψη. Θεωρούμε ότι η ασφάλεια του εργαζόμενου δεν είναι ποσοτικός στόχος. Είναι αναφαίρετο και θεμελιώδες δικαίωμα. Στόχος όλων πρέπει να είναι: Ούτε ένα εργατικό ατύχημα. Ούτε ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του στη δουλιά. Αυτά τα 20% δεν εκφράζουν κανέναν εργαζόμενο, κανέναν πολίτη».

(Υ.Γ. Μετεκλογικά δεν πάτησε ούτε μια φορά το πόδι του στη Ζώνη και το Πέραμα ο Κ. Καραμανλής...).