ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις σημερινές συγκεντρώσεις, στις 8 το βράδυ, σε Σύνταγμα και άγαλμα Βενιζέλου, αντίστοιχα

Πέμπτη 19 Ιούλη 2007

Εκεί που κάποτε ήταν δάσος, σήμερα πωλούνται βίλες
Σε λαϊκή δράση κατά της εμπρηστικής πολιτικής, καλεί σήμερα το ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους, με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενάντια στην αντιδασική πολιτική που εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΜΕ απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής, προς όλους τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να συμμετάσχουν, στις 8 το βράδυ, στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί στο Σύνταγμα και στο άγαλμα Βενιζέλου, αντίστοιχα.

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και δεκάδες ταξικά κλαδικά συνδικάτα της πόλης καλούν όλους τους εργαζόμενους και το λαό του Λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν στη σημερινή συγκέντρωση. Καλούν, όλους όσοι «αγανακτούν με την εμπρηστική πολιτική και τους δασοκτόνους νόμους», όλους όσοι «οργίζονται με τους καταπατητές», να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών». Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετέχουν οι Β. Λέκκας, Δ. Τσακνής, Λ. Χαλκιάς και άλλοι καλλιτέχνες.

Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθούν δύο προσυγκεντρώσεις, στις 7 το απόγευμα. Η μία, στην Ομόνοια, των συνδικάτων, σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και η άλλη, στα Προπύλαια, των Συλλόγων Νομικής, Χημικού, Πολιτικού και Οικονομικού, φοιτητών, σπουδαστών και μαζικών φορέων συνοικιών της Αθήνας.


Το κάλεσμα συνυπογράφουν τα σωματεία: Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Ηλεκτρολόγων, Ιδιωτικών Κλινικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών, Κλωστοϋφαντουργών, Λιθογράφων, Λογιστών, Μετάλλου, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ξύλου, Οδοντοτεχνιτών, Οικοδόμων, Προπονητών και Γυμναστών, Τηλεπικοινωνιών, Τροφίμων Ποτών, Φαρμάκου και Χαρτεργατών.

Μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στο Λεκανοπέδιο, καλούν το λαό σε αγώνα για:

Αντίστοιχη συγκέντρωση, θα γίνει, την ίδια ώρα, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου), την οποία διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους, να πάρουν την υπόθεση της προστασίας των δασών που έχουν απομείνει, στα χέρια τους, ενάντια στη δασοκτόνα πολιτική που ακολουθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στη συγκέντρωση καλεί με ανακοίνωσή της και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) Αν. Αττικής. Επίσης, συμμετέχει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η οποία, με ανακοίνωσή της, καλεί όλους τους επαγγελματίες, μαζί με τους εργαζόμενους, να πάρουν την υπόθεση του περιβάλλοντος και της προστασίας των δασών «στα χέρια μας».