ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΚΚΕ για μια άλλη προοπτική

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην αρτοβιομηχανία «ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ»

Πέμπτη 19 Ιούλη 2007

Αποψη από τη συζήτηση του Κ.Παρασκευά με τους εργαζόμενους της αρτοβιομηχανίας
«Αδύνατο ΚΚΕ σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική, ένταση της επίθεσης στο σύνολο των δικαιωμάτων. Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει μεγαλύτερη αντίσταση, ενίσχυση του λαϊκού κινήματος, συσπείρωση δυνάμεων σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, δημιουργία προϋποθέσεων για άλλη προοπτική». Με τον παραπάνω τρόπο περιέγραψε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών, χτες το πρωί, στην περιοδεία του στην αρτοβιομηχανία «ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ», στο Μενίδι.

Ο Κ. Παρασκευάς, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της αρτοβιομηχανίας και στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους τόνισε την ανάγκη «η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ να κριθούν με βάση τα έργα τους και όχι με βάση τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Να κριθούν για όλη τη διαδρομή τους, όχι μόνο για την τελευταία περίοδο».

Χαρακτήρισε τη ΝΔ «γέννημα και θρέμμα της πλουτοκρατίας, σάρκα από τη σάρκα της αστικής τάξης που σ' όλη τη διαδρομή της εξέφρασε με συνέπεια και υπηρέτησε αταλάντευτα τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας». Σημείωσε, μάλιστα, πως οι εργαζόμενοι «δεν πρέπει να ξεγελαστούν από το ήπιο ύφος του αρχηγού της και πρωθυπουργού της χώρας».

Το ΠΑΣΟΚ, συνέχισε, «μπροστά στις εκλογές, κάνει μια αισχρή δημαγωγία, αξιοποιώντας τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ. Θέλει να κρύψει την ταύτιση της πολιτικής του με αυτήν της ΝΔ, σε όλα τα μεγάλα και βασικά προβλήματα. Να κρύψει τόσο τις ευθύνες του για την πολιτική που εφάρμοσε στα 20 χρόνια της διακυβέρνησής του σε βάρος των εργαζομένων».

Τέλος, ο Κ. Παρασκευάς επισήμανε ότι «η απάντηση που μπορεί να δοθεί τώρα, σ' αυτές τις εκλογές, είναι ταυτόχρονα η μείωση του δικομματισμού και των δύο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα απ' το ποιος θα βρίσκεται στην κυβέρνηση σήμερα ή αύριο. Αδυνάτισμα και των δύο, για να σταματήσουν τα συγκοινωνούντα δοχεία, με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος του δικομματισμού με τις εφεδρείες του».