Μας ... δουλεύουν
Πέμπτη 19 Ιούλη 2007

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, όμως, αυτό με το ποσοστό της ανεργίας. Τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει μιαν έντονη πτωτική τάση στη χώρα, ακριβώς κάθε προεκλογική χρονιά.

Ετσι και φέτος, η κυβέρνηση βγήκε και πανηγύρισε τη μείωση του σχετικού ποσοστού στο 8,4%. Ολως παραδόξως, την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομίας και όχι ο υπουργός Εργασίας, αλλά υποθέτουμε ότι ο Γιώργος Αλογοσκούφης θέλει τη ...δόξα λόγω της αναπτυξιακής του πολιτικής.

Εκτός κι αν ο Βασίλης Μαγγίνας θεώρησε πολύ ...αστεία μια τέτοια ανακοίνωση και είπε να προστατεύσει τον εαυτό του παίρνοντας αποστάσεις.

Πάντως, αυτά τα «μαγικά» της κυβέρνησης δε μας εκπλήσσουν καθόλου. Σας θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε καταφέρει να ανεβάσει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν κατά ...25% μέσα σε μια μέρα υπολογίζοντας δείκτες παραοικονομίας.

Οσο εσείς τότε γίνατε κατά 25% πλουσιότεροι, άλλο τόσο μειώθηκε και η ανεργία...

ΓΙΑ «ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ» στο Ασφαλιστικό κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας ότι άλλα μας λέει πριν τις εκλογές και άλλα θα κάνει μετά.

Υποθέτουμε, βέβαια, ότι βρίσκει τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό ...διαυγείς και κρυστάλλινες. Ε, ας κάνει έναν κόπο να ρωτήσει τους οπαδούς του κόμματός του. Κι αν βρει έναν που να κατανοεί την κρυστάλλινη αυτή θέση, «να μας γράψει».

Κι όταν βλέπει κανείς περίπλοκες και ακατανόητες διατυπώσεις (όπως αυτές που υπάρχουν στα προγράμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), τότε καταλαβαίνει ...πού το πάνε.

Αλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου για το Ασφαλιστικό, «το κλειδί στην όλη υπόθεση είναι η πλήρης αναξιοπιστία της κυβέρνησης». Δεν είναι, δηλαδή, οι πολιτικές της κατευθύνσεις αλλά το πώς θα τις εφαρμόσει.