ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Δικαίωμα των νέων και της λαϊκής οικογένειας οι διακοπές

Μεγάλη εξόρμηση δυνάμεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στα λιμάνια όλης της χώρας, για το απαράδεκτο γεγονός οι νέοι, η λαϊκή οικογένεια και οι εργαζόμενοι να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για λίγες μέρες διακοπών

Σάββατο 21 Ιούλη 2007

Δεν έχει καλά - καλά ξημερώσει και τα λιμάνια της χώρας γεμίζουν «κόκκινο». Από τον Πειραιά μέχρι την Αλεξανδρούπολη, από τη Ρόδο μέχρι την Κρήτη. Μ' ένα μήνυμα - απαίτηση να χτυπά στην «καρδιά» κάθε λαϊκής οικογένειας: Ο ελεύθερος χρόνος, οι διακοπές, η ξεκούραση δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα, είναι κατάκτηση όλων των εργαζομένων και κανείς δεν μπορεί να τους το στερεί. Από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ οι δυνάμεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ κατακλύζουν τα λιμάνια.

Με ενημερωτικό υλικό στα χέρια, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ μιλούν με χιλιάδες ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο. Για αυτά που πρέπει να έχουν, για αυτά που τους στερούν, για εκείνους που τους τα αρπάζουν, για αυτά που πρέπει να διεκδικήσουν. Τα πανό απλώνονται σε κάθε προβλήτα και ξεκαθαρίζουν: «Οι διακοπές είναι δικαίωμα».

Στον Πειραιά

Η εξόρμηση ξεκινά με δεκάδες κνίτες και κομμουνιστές να γεμίζουν το λιμάνι από τις 6 το πρωί. Από νωρίς βρίσκονται εκεί και ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, η Ελπίδα Παντελάκη και η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτές του Κόμματος. Στόχος να ενημερωθούν όλοι εκείνοι που ασφυκτιούν στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλιά, οι περίπου 50.000 επιβάτες των 35 πλοίων που σάλπαραν χτες για τα νησιά του Αιγαίου και σε δεκάδες δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Δραστηριότητα που θα συνεχιστεί όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά
Και μπορεί να είναι φορτωμένοι με αποσκευές, αλλά αυτό δε στέκεται εμπόδιο έστω και για μια κουβέντα στα πεταχτά, να φανερώνει την αγωνία για το αύριο: «Να δεις, θα μας κάνουν και χειρότερα»... «Οι αιτίες δεν είναι άχρωμες, αντιθέτως είναι δίχρωμες, μπλε και πράσινο του δικομματισμού», να λένε οι κνίτες. «Να τους στείλουμε... μόνιμες διακοπές» απαντούν ορισμένοι, αφού «είμαστε εφταμελή οικογένεια με ΙΧ και μόνο για τα εισιτήρια δώσαμε 1.060 ευρώ. Οχι, δεν πάω Μπαχάμες, μέχρι τη Χίο». «Παίρνω μισθό 400 ευρώ και έδωσα για εισιτήρια 180. Πάλι καλά που υπάρχει και το σπίτι στο χωριό».

Η κουβέντα περνάει κι ανάμεσα στους επιβάτες: «Δεν τα βλέπεις, μας γδέρνουν όπου μας πετύχουν, μας τα παίρνουν από παντού για να τα κονομάνε καμιά δεκαριά». «Για την "ανάπτυξη" του τόπου γίνονται όλα», λέει κάποιος για να του απαντήσει ο διπλανός: «Δίνουμε ένα κάρο λεφτά για να πηγαίνουμε με τους σκυλοπνίχτες» το τελευταίο έγκλημα στη ματωμένη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη έχει το δικό του μερίδιο στη μνήμη των επιβατών: «Από το ΠΑΜΕ είστε; Ολο ψέματα και παραμύθια λένε αυτοί κει πάνω. Πάει νέο παιδί για μεροκάματο και φεύγει νεκρό. Είναι αλήτες».

Για όλα αυτά «που μας πληγώνουν και μας ματώνουν πρέπει να τους καταδικάσουμε. Να τιμωρήσουμε την εγκληματική πολιτική τους που το μόνο που προσφέρει είναι στερήσεις. Να δώσουμε τη μάχη για τη ζωή που μας αξίζει»...


Αντίστοιχη δραστηριότητα έγινε και στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, στη Φθιώτιδα, όπου η ενημερωτική εξόρμηση των οργανώσεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ βρήκε μεγάλη απήχηση.

Στα διόδια Σχηματαρίου

Δεκάδες κνίτες και κνίτισσες, μαζί με τους κομμουνιστές των Κομματικών Οργανώσεων Εύβοιας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας του ΚΚΕ ξεχύθηκαν χτες σε σταθμούς διοδίων και λιμάνια, μοιράζοντας την ανακοίνωση της ΚΝΕ και του Κόμματος, καλώντας τους εργαζόμενους να στείλουν σε ...«μόνιμες διακοπές» το δικομματισμό και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.

Από τις 3 το απόγευμα και μετά, τα διόδια Σχηματαρίου «κοκκίνισαν» καθώς έφτασε το κονβόι της νεολαίας και του Κόμματος, που απλώθηκαν στα επτά διαζώματα των διοδίων, ξεκινώντας την ενημέρωση των διερχομένων. «Οι διακοπές είναι δικαίωμα», «να καταργηθούν όλα τα διόδια» ήταν τα κεντρικά συνθήματα που βρήκαν τη θετική ανταπόκριση του κόσμου της δουλιάς.