ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ
Ούτε σπιθαμή γης στην εμπορευματοποίηση!
Τρίτη 24 Ιούλη 2007

Eurokinissi

Να μην εξαιρεθεί από την προστασία και να μην παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα ούτε σπιθαμή γης της Πάρνηθας. Αυτό ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος και Βέρα Νικολαΐδου με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνεται στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, αναλύοντας την κατάσταση, τονίζουν πως «μετά την καταστροφική φωτιά στην Πάρνηθα, τον τελευταίο μεγάλο πνεύμονα του Λεκανοπεδίου, κοινή είναι η εκτίμηση ότι οι επιπτώσεις στο Λεκανοπέδιο θα είναι πολλαπλές, τόσο όσον αφορά στην αλλαγή του μικροκλίματος, την υποβάθμιση του ήδη επιβαρυμένου περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, που έχουν το "προνόμιο", εξαιτίας των μέχρι σήμερα δασοκτόνων πολιτικών που ακολουθήθηκαν και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ, να "απολαμβάνουν" τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και όσον αφορά στην επιδείνωση των πλημμυρικών φαινομένων που αναμένεται να επιδεινωθούν στους ανοχύρωτους όμορους δήμους (Αχαρνών, Ανω Λιοσίων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου) και γενικότερα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν: «Επειδή και με το νέο Προεδρικό Διάταγμα που ανακοίνωσε ο κύριος υπουργός τα μέτρα είναι συνειδητά λειψά και αποσπασματικά. Αφορούν ένα μικρό μέρος της Πάρνηθας και αφήνει κυρίως ανέγγιχτο το θέμα της ιδιοκτησίας δασικών εκτάσεων από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, την Εκκλησία και από άλλες εταιρείες. Είναι μακριά από τη λογική της πλήρους προστασίας της Πάρνηθας, αφού εξαιρεί περιοχές - πεδία συμφερόντων - αφήνοντάς τες για αργότερα όταν το πράγμα θα έχει ξεχαστεί, με το βάρος να δίδεται στη διεύρυνση του πυρήνα του Δρυμού με το Τατόι για το οποίο υπάρχουν και άλλα σχέδια "αξιοποίησης" και τη μείωση των οικιστικών θυλάκων και των όρων δόμησης, που καθόλου δε σημαίνει αποθάρρυνση των συμφερόντων».

Τέλος οι βουλευτές του ΚΚΕ απευθύνουν τα εξής 10 καίρια ερωτήματα προς την κυβέρνηση: