ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Καταδικάστηκαν οι νεοναζί
Πέμπτη 31 Αυγούστου 2000

Associated Press

Οι νεοναζί μετά εκδοση της απόφασης του δικαστηρίου
ΧΑΛΕ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ- .

Ισόβια και πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε δικαστήριο στους νεοναζιστές, οι οποίοι δολοφόνησαν ένα μετανάστη από τη Μοζαμβίκη στη Γερμανία. Το δικαστήριο της πρώην ανατολικογερμανικής πόλης επέβαλε χτες ποινή ισόβιας κάθειρξης στον 24χρονο Ενρίκο Χίλτριχτ, έναν από τους τρεις νεοναζί που κρίθηκαν ένοχοι για το μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του μετανάστη τον Ιούνιο του 1999, στην πόλη Ντέσαου.

Στους άλλους δύο κατηγορούμενους, ηλικίας 16 ετών, Φρανκ Μιτμπάουερ και Κρίστιαν Ρίχτερ, το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή 9ετούς εγκλεισμού σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων.

Οι τρεις ομολόγησαν ότι ξυλοκόπησαν μέχρις αναισθησίας τον 39χρονο Αλμπέρτο Αντριάνο και απέδωσαν την πράξη τους σε μέθη, ισχυριζόμενοι ότι δεν είχαν την πρόθεση να τον σκοτώσουν. Ο μετανάστης, που είχε παντρευτεί Γερμανίδα και ήταν πατέρας τριών παιδιών, υπέκυψε τρεις ημέρες αργότερα.

Η χήρα του θύματος κατήγγειλε χτες διαμέσου του δικηγόρου της ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της. Συγκεκριμένα, δέχτηκε μία επιστολή από οργάνωση της άκρας Δεξιάς της περιοχής του Ντίσελντορφ, με την οποία απειλείται με βομβιστική επίθεση. Η αστυνομία άρχισε σχετική έρευνα.

Ο Σρέντερ

Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ κάλεσε χτες τους Γερμανούς να «αντισταθούν στον ακροδεξιό εξτρεμισμό», όπως έκαναν «πριν από μία δεκαετία οι Ανατολικογερμανοί, όταν αντιστάθηκαν στον κομμουνισμό» (!!!). Η απίστευτη δήλωση Σρέντερ προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ARD, σε συνέντευξή του όπου ο Σρέντερ «κάλεσε» την αστυνομία και τη δικαστική εξουσία να είναι πιο αυστηρές με τους εξτρεμιστές.