Στις επερχόμενες εκλογές στηρίζουμε το ΚΚΕ

Ογδόντα τέσσερις εκπαιδευτικοί από την Αθήνα υπογράφουν κείμενο στήριξης του Κόμματος, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους συναδέλφους τους, στους γονείς, στους εργαζόμενους να κάνουν με αποφασιστικότητα αυτό το βήμα

Κυριακή 29 Ιούλη 2007

Οι εκπαιδευτικοί ως εργαζόμενοι και ιδιαίτερα με την ευθύνη που έχουμε απέναντι στη νέα γενιά δεν πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι
«Οι εκπαιδευτικοί σαν εργαζόμενοι και ιδιαίτερα με την ευθύνη που έχουμε απέναντι στη νέα γενιά δεν πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι. Τα σχέδια του δικομματισμού είναι ζοφερά για κάθε λαϊκό δικαίωμα. Οι εκλογές που έρχονται είναι ευκαιρία να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική αυτή, στηρίζοντας - ψηφίζοντας το ΚΚΕ». Αυτό τονίζουν σε κείμενο που υπογράφουν εκπαιδευτικοί από την Αθήνα. Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι και συναγωνιστές εκπαιδευτικοί,

Οι βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σύντομα. Χρειάζεται ο καθένας από εμάς, συγκεντρώνοντας την πείρα του από τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και γενικότερα, να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα και να καθορίσει τη στάση του και την ψήφο του.

Στην εκπαίδευση, με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ακολουθείται όλα τα προηγούμενα χρόνια πολιτική που ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, τη διείσδυση των επιχειρήσεων σε όλες τις βαθμίδες, την ιδεολογική χειραγώγηση. Η λαϊκή οικογένεια υποχρεώνεται κάθε χρόνο να δίνει υπέρογκα ποσά στην παραπαιδεία (φροντιστήρια και ιδιαίτερα), για την κατά τα άλλα "δωρεάν" Παιδεία. Αξιοποιείται η περιβόητη "αποκέντρωση", ώστε να περάσουν αρμοδιότητες της εκπαίδευσης μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους ιδιώτες, με πρώτο θύμα τα νηπιαγωγεία, συνολικά την Προσχολική Αγωγή. Ταυτόχρονα, ο νόμος για την Τεχνική Εκπαίδευση (με την ίδρυση των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ) επιδιώκει να στείλει στην υποβαθμισμένη κατάρτιση το 70% των μαθητών. Τα νέα βιβλία στο Δημοτικό είναι βαθιά αντιεπιστημονικά, διαστρεβλώνουν την αλήθεια, δημιουργούν σύγχυση στο μυαλό του νέου ανθρώπου.

Ο ΣΥΝ είναι κόμμα που δεν αμφισβητεί την ουσία των αντιδραστικών αλλαγών στην Παιδεία. Συμφωνεί με την "αποκέντρωση", το ανισότιμο σχολικό δίκτυο Γενικής - Τεχνικής Εκπαίδευσης. Χρησιμοποιεί αριστερή φρασεολογία για να κρύψει τη συμφωνία του με τη λογική του ευρωμονόδρομου. Είναι κόμμα που ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, συμμετέχει στους διαλόγους της ταξικής συναίνεσης. Είναι αναξιόπιστος και δεν πρέπει να τον εμπιστευτούν αγωνιστές και ριζοσπάστες. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι κόμμα που προσπαθεί να συγκαλύψει το βαθιά ρατσιστικό και εθνικιστικό χαρακτήρα του. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτό το μόρφωμα.

Το μόνο κόμμα που στην πραγματικότητα διαφοροποιείται από τη γραμμή του ευρωμονόδρομου και αντιστέκεται είναι το ΚΚΕ. Είναι το κόμμα που έχει κηρύξει ασυμφιλίωτο αγώνα με την πλουτοκρατία. Είναι το κόμμα που στηρίζει σταθερά τα δικαιώματα των εργαζομένων και είναι δίπλα σε όλους τους αγώνες τους. Το κόμμα που θέτει το ζήτημα της κατάργησης κάθε επιχειρηματικής δράσης τώρα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που προβάλλει την ανάγκη η Παιδεία να είναι δωρεάν ενιαία για κάθε νέο και νέα μέσα από ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει την ολόπλευρη μόρφωση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού.

Οι εκπαιδευτικοί σαν εργαζόμενοι και ιδιαίτερα με την ευθύνη που έχουμε απέναντι στη νέα γενιά δεν πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι. Τα σχέδια του δικομματισμού είναι ζοφερά για κάθε λαϊκό δικαίωμα. Οι εκλογές που έρχονται είναι ευκαιρία να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική αυτή, στηρίζοντας - ψηφίζοντας το ΚΚΕ. Να μην αφήσουμε τα δικαιώματά μας στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους και των ιμπεριαλιστικών πολέμων. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουν απώλειες ψήφων και οι ψήφοι αυτοί να πάνε στο ΚΚΕ. Ακόμη και αν κάποιοι έχουν επιφυλάξεις για ορισμένες από τις θέσεις του ΚΚΕ μπροστά στη λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι ανάγκη να βαδίσουν το δρόμο της αντίστασης, της ανυπακοής και της απειθαρχίας. Να ψηφίσουν με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, τα αιτήματα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Το πρώτο βήμα στο δρόμο αυτό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο έχουμε βρεθεί στο πλάι του ΚΚΕ σε μια σειρά αγώνες, απεργίες, έχουμε συναντηθεί με τους κομμουνιστές όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πάλη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική. Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους, στις εκλογές με αποφασιστικότητα να κάνουμε μαζί αυτό το βήμα. Να ενισχύσουμε το κόμμα που προβάλλει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, οργανώνει την πάλη και τον αγώνα τους. Το κόμμα, που δε διστάζει να βάλει στο επίκεντρο την ανάγκη ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, το να οικοδομήσει ο εργαζόμενος άνθρωπος τη δική του εξουσία, όπου τα αγαθά που θα παράγει η ανθρώπινη εργασία θα είναι κτήμα του λαού και όχι των καπιταλιστών, τη σοσιαλιστική κοινωνία.