Οι αποζημιώσεις...
Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ...ΧΑΡΗ το υπουργείο Οικονομίας το οποίο θα διαθέσει κάποια κονδύλια για αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους. Τουλάχιστον, κάπως έτσι το αντιμετώπισε χτες ο Γιώργος Αλογοσκούφης, δηλώνοντας ότι «οι πληγέντες από τις πυρκαγιές θα αποζημιωθούν με βάση ό,τι προβλέπεται, αλλά και με το παραπάνω»!

Κατ' αρχήν θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι (ανεξαρτήτως που τα έχει υποσχεθεί) τα χρήματα αυτά δεν είναι ούτε δικά του, ούτε της κυβέρνησής του ώστε να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Χρήματα του Ελληνα (βαρέως) φορολογούμενου είναι...

Οσο για το χαρακτήρα των αποζημιώσεων, δεν απαιτούνται και δε δίνονται επειδή η κυβέρνηση είναι ...πονόψυχη. Αντιθέτως, απαιτούνται, γιατί και η τωρινή κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη ΦΤΑΙΝΕ για τις πυρκαγιές και τις καταστροφές.

Το «γιατί» φταίνε το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, όπως το γνωρίζει και ο ελληνικός λαός. Δυστυχώς, το γνωρίζουν όμως και οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και οι οικοπεδοφάγοι.

Επίσης η «ατάκα» του Γιώργου Αλογοσκούφη περί του ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για την αντιμετώπιση του προβλήματος» ελέγχεται.

Γιατί άλλο πρόβλημα έχουν οι πυρόπληκτοι και άλλο η κυβέρνηση. Οι πρώτοι πρέπει να ξαναχτίσουν τα σπίτια και τις δουλιές τους. Οι κυβερνώντες απλά θέλουν να μας κάνουν προεκλογική επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ...«Εθνικό Συμβούλιο» θα έχουμε μετά την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Οικονομίας χτες στη Βουλή. Αυτή τη φορά για τη φοροδιαφυγή!

Φυσικά και αυτό το «Εθνικό Συμβούλιο» θα καλείται να κινηθεί στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας. Αυτή που χαρακτηρίζει «ανάπτυξη» την επίσημη φοροδιαφυγή των μεγάλων ΑΕ, των Τραπεζιτών και των Εφοπλιστών.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οπως καταλαβαίνετε, αφού εξαιρεθούν οι παραπάνω, για τα φορολογικά βάρη μένουν ...οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή εμείς. Κι όταν το υπουργείο Οικονομίας δημιουργεί «Συμβούλια», σημαίνει ότι άσχημα πράγματα έχει στο μυαλό του και θέλει σε αυτά τα «Συμβούλια» να φορτώσει τις αντιλαϊκές του κινήσεις.