ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
«Την ώρα της κάλπης γυρίστε τους την πλάτη»

Στα μηχανουργεία στο Ικόνιο Περάματος περιόδευσε η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

«Ακολουθήστε το συμφέρον σας. Ψηφίστε ΚΚΕ. Την ώρα της κάλπης πρέπει να τους γυρίσετε την πλάτη και να θυμηθείτε ότι το ΚΚΕ ήταν και είναι μαζί σας στους αγώνες». Με αυτά τα λόγια η Διαμάντω Μανωλάκου, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κάλεσε χτες το πρωί τους εργαζόμενους στα μηχανουργεία στο Ικόνιο Περάματος, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε μαζί με αντιπροσωπεία των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα από όλα όσα βιώνουν καθημερινά και «το όπλο της ψήφου που έχουν οι εργαζόμενοι να μην τους χαρίσετε».

Αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο ασφαλιστικό, στην επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων με νέους έμμεσους φόρους, στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και κατά συνέπεια σε όλα τα προϊόντα, στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, που όσοι μπορούν θα βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και όσοι δεν μπορούν θα μένουν αγιάτρευτοι και θα αφήνουν τα παιδιά τους αμόρφωτα, τόνισε πως «έχουμε συμφέρον με την ψήφο μας και τους αγώνες μας να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας και να καταδικάσουμε τους βασανιστές μας».

Ο χώρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης άλλωστε δείχνει ξεκάθαρα τα αποτελέσματα από την υποταγή που προτιμούν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και τον ΣΥΝ και από τον ασυμβίβαστο αγώνα που επιλέγουν οι ταξικές δυνάμεις. Στη Ζώνη ο αγώνας των ταξικών δυνάμεων που έχουν την πλειοψηφία στα σωματεία πέτυχε κατώτερη αύξηση στα μεροκάματα 6 ευρώ απέναντι στα 0,77 ευρώ αύξηση που αποδέχτηκε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Ιδιαίτερο λόγο έκανε και για την υποκρισία με την οποία επιχειρούν να υφαρπάξουν την ψήφο ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ. αναφέροντας χαρακτηριστικά πως, και τα δύο κόμματα, αν και στα λόγια κόπτονται δήθεν για τα συμφέροντα των εργαζομένων, στην Ευρωβουλή, σε αντίθεση με το ΚΚΕ που καταψήφισε, δεν αντιτάχτηκαν στην ψήφιση του κανονισμού για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.