ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Σάββατο 4 Αυγούστου 2007

Νίκος Αθανασόπουλος
Φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας μήνας από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ένας πολύ καλός φίλος μας, ο Ακτινολόγος ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός ως το θάνατό του. Εφηβος εντάχθηκε στο αριστερό λαϊκό κίνημα και από τις γραμμές του ανέπτυξε σημαντική δράση.

Εμείς που γνωρίσαμε το χαμόγελο, την καλοσύνη και την απλόχερη φιλία του, θα τον θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα του, μέσω ΚΟ Λάρισας, 160 ευρώ.

Οι φίλοι του Ντ. Αζάς, Αρ. Βγενόπουλος, Αρ. Καραντάκης, Στ. Πορτάλιος, Ιωαν. Σουλέας, Β. Σταμουλάκης, Β. Σώζος και Ν. Τσιοτινός.

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος Οικοδόμων, ο οποίος πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καρλοβασίου, 230 ευρώ.

Σύντροφοί του από τη Ραφήνα και το Καρλόβασι.

* **

Εφυγε από τη ζωή στις 28 Ιούλη 2007 η ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ Μαστρολέων-ΖΕΡΒΑ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης-Μακρονησιώτισσα.

Η πολιτική κηδεία της έγινε στις 30 Ιούλη.

Στη μνήμη της και αντί για στεφάνι στον τάφο της οι ανιψιές της Δέσποινα, Μιχαέλα και Ελένη Μαστρολέων προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω Πειραϊκής Χερσονήσου, 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 29 Ιούλη 2007 έφυγε από τη ζωή ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του, ως το θάνατό του. Κηδεύτηκε από το Νεκροταφείο του Αγ. Δημητρίου, με πολιτική κηδεία, σύμφωνα με τελευταία επιθυμία του.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου», η οικογένειά του 100 ευρώ, ο αδελφός του Χρ. Λινάρδος, οι οικογένειες Βασ. Αθανασίου, Ιωάννη Κοντζιλέλου, Ηρακ. Τσούτα και Αναστ. Λινάρδου από 50 ευρώ, η οικογένεια Παναγ. Καραχάλιου 30 ευρώ, και η οικογένεια Μ. Κρανάκη 20 ευρώ.

Δημήτρης Τσαντές
* * *

Φωτ.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Θρασύβουλου ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ, συνταξιούχος τραπεζικός, γεννήθηκε το 1914. Εφηβος ασπάστηκε τα ιδανικά του μαρξισμού-λενινισμού. Το μεταβαρκιζιανό κράτος τον απέλυσε από την υπηρεσία του για τη συνδικαλιστική δράση του. Αποκαταστάθηκε μετά τη μεταπολίτευση. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε αταλάντευτα στο πλευρό του ΚΚΕ και συμμετείχε, όπως και η γυναίκα του Ειρήνη, στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην ΚΟ Ιθάκης του ΚΚΕ, όπως θα ήθελε και εκείνος, 500 ευρώ.

Φίλοι και σύντροφοί του από την Ιθάκη

* * *

Φωτ.

Πρόσφατα έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΤΗ, μέλους του ΚΚΕ. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο και πολέμησε ενάντια στους κατακτητές και στους ντόπιους συνεργάτες τους.

Μέλος του Παραρτήματος Δάφνης της ΠΕΑΕΑ, πέθανε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του ο Θάνος και η Σταυρούλα Αθανασοπούλου προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, 50 ευρώ.

* * *

Στις 25 Ιούλη 2007 έφυγε από τη ζωή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΤΣΗΣ.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης-Καλογρέζας.

Στέλλα Κουτροκόη

Γιώργος Κόττης
* * *

Στις 2 Αυγούστου 2007 κηδέψαμε από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στα Βραχναίικα Πάτρας τον αξέχαστο φίλο και συναγωνιστή μας ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 80 χρόνων.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων.

Ρένα και Κώστας Λεχούρης

* * *

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Παν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ από την Αλαγονία Ταϋγέτου, υπηρέτησε στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή. Για την αντιστασιακή δράση του, μετά την Απελευθέρωση καταδικάστηκε σε θάνατο και κρατήθηκε για μεγάλο διάστημα στις φυλακές της Τρίπολης.

Εφυγε από τη ζωή πριν από 6 μήνες.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κεντροανατολικής πόλης Καλαμάτας και 100 ευρώ στη ΝΕ Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ.

Η γυναίκα του Τασία Χριστοδουλάκη

* * *

Φωτ.

Ο φίλος και συνεργάτης μου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΝΤΕΣ, από την Καλλιθέα Σάμου, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, υπήρξε άριστος οικογενειάρχης και πάντα αισιόδοξος. Για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες του, διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για πολλά χρόνια.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου για το θάνατό του στη συντρόφισσά του Φωτεινή και στα παιδιά του και στη μνήμη του προσφέρω 30 ευρώ στη ΝΕ του ΚΚΕ Πύργου Ηλείας και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Κώστας Λινάρδος
Μανώλης Κόκκας από τη Λέκκα Σάμου



Βασίλης Μαυροκέφαλος