Χτίζει για να ... γκρεμίσει!
Κυριακή 5 Αυγούστου 2007

Για τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας «νοιάζεται» ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, γι' αυτό και οικοπεδοποιεί 1.000 ολόκληρα στρέμματα στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, που θα «μοσχοπουληθούν» σε επιχειρηματίες και ιδιώτες με γερά πορτοφόλια! Το κάνει για την Κυψέλη, τα Πατήσια, τις συνοικίες του Πειραιά, όπου οι εργαζόμενοι εκεί βλέπουν το πράσινο μόνο με το τηλεσκόπιο, αφού σε κάθε κάτοικο αντιστοιχούν περίπου 2 τετραγωνικά μέτρα ελεύθερου χώρου!

Αυτό ισχυρίστηκε κατά την παρουσίαση της τελικής μελέτης για το πάρκο στο Ελληνικό για να «χρυσώσει το χάπι» της οικοπεδοποίησης, η οποία θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια πόλη άνω των 10.000 κατοίκων. Θα δημιουργηθεί από τα έσοδα της πώλησης των οικοπέδων ένα ...«Ταμείο Πρασίνου», από το οποίο θα χρηματοδοτούνται κατεδαφίσεις πολυκατοικιών σε επιβαρυμένες οικιστικά περιοχές.

Το γεγονός ότι από τα «γεννοφάσκια» του το εν λόγω Ταμείο δε χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και, προτού ακόμα συσταθεί, λειτουργεί σαν άλλοθι για ξεπούλημα και τσιμεντοποίηση δημόσιας γης, δημιουργεί πολλά ερωτήματα για το ρόλο που θα παίξει στο μέλλον, ακόμα και για ενδεχόμενη ανταποδοτική λειτουργία του πάρκου στο Ελληνικό ή άλλων πάρκων που θα χρηματοδοτηθούν από αυτό. Πέρα από τις εκτάσεις που μπορεί να τσιμεντοποιηθούν προκειμένου να γεμίσει το - κατά τ' άλλα - «πράσινο» Ταμείο...