ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ
Εκατοντάδες νεκροί, εκατομμύρια άστεγοι
Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

Associated Press

Απελπιστική η κατάσταση και στο Μπαγκλαντές. Ο κίνδυνος αύξησης των επιδημιών παραμονεύει
ΔΕΛΧΙ.--

Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί από τις πλημμύρες που πλήττουν τη Νοτιοανατολική Ασία και ιδιαίτερα περιοχές της Ινδίας, το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ. Περισσότεροι από 35 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους ή χρήζουν βοήθειας επειγόντως, ενώ 10 εκατομμύρια είναι άστεγοι.

Οι πλημμύρες οφείλονται στην ασυνήθιστα έντονη βροχόπτωση κατά την περίοδο των μουσώνων που διαρκεί μέχρι το Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνη, οπότε και άρχισε η εποχή των μουσώνων, έχουν πεθάνει 1.100 άνθρωποι. Τρομακτικές οι ελλείψεις σε τρόφιμα και πόσιμο νερό στο κρατίδιο Μπιχάρ, ενώ οι Αρχές στο κρατίδιο Ασάμ εκφράζουν φόβους για την εξάπλωση επιδημιών όσο ο καιρός θα βελτιώνεται και οι θερμοκρασίες θα αυξάνονται.

Στο Μπαγκλαντές, η κατάσταση είναι δραματική καθώς 20 από τα 150 εκατομμύρια πληθυσμού της χώρας έχουν επηρεαστεί. Η στάθμη των υδάτων αυξάνεται συνεχώς. Οι νεκροί έφτασαν τους 131. Δεκάδες είναι τα θύματα από δαγκώματα δηλητηριωδών φιδιών που κυκλοφορούν στην ξηρά, μετά την άνοδο των υδάτων.