ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Δικομματικός καυγάς και για τη ... λυματολάσπη!
Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Eurokinissi

Χωρίς καμία ντροπή, στο προεκλογικό παιχνίδι των ανούσιων αντιπαραθέσεων έβαλαν χτες οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και το πρόβλημα της λυματολάσπης της Ψυττάλειας. Οταν είναι γνωστές οι τεράστιες ευθύνες και των δύο κομμάτων για το ότι ο λαός του Λεκανοπεδίου έχει καταδικαστεί να αναπνέει τα δηλητήριά της και να πληρώνει υπέρογκα ποσά για τη διαχείρισή της!

Την αυλαία άνοιξε χτες ο «πράσινος» νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας, ο οποίος ανακοίνωσε πως κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας εντόπισαν ότι στο εργοστάσιο ξήρανσης λειτουργούν μόνον οι δύο από τις τέσσερις γραμμές παραγωγής, ότι 300.000 τόνοι αποθηκευμένης λυματολάσπης παραμένουν στο νησί, με τη μισή ποσότητα να έχει αδρανοποιηθεί με ασβεστοποίηση, ότι στο κανάλι εισόδου των ανεπεξέργαστων λυμάτων που φτάνουν στην Ψυττάλεια από τον Ακροκέραμο δεν έχει γίνει έναρξη εργασιών για την κάλυψή του και ότι δεν υπάρχει ενημέρωση εάν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τη διάθεση του προϊόντος της ξήρανσης.

Τη σκυτάλη πήρε η ΕΥΔΑΠ, η οποία, με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι οι δύο γραμμές παραγωγής επαρκούν για την ξήρανση της παραγόμενης λυματολάσπης, ότι προχωρούν οι διαγωνισμοί για τα ανεπεξέργαστα λύματα, αλλά και τη διάθεση του προϊόντος ξήρανσης. Επίσης υποστηρίζει ότι η συσσωρευμένη λυματολάσπη στο νησί ανέρχεται σε 140.000 τόνους και όχι 300.000, ενώ υπόσχεται ότι μέχρι τέλους του χρόνου δε θα υπάρχει ούτε γραμμάριο πάνω στο νησί...

Επειδή λίγο πριν από την κάλπη ο λαός πρέπει να έχει μνήμη, θυμίζουμε: