ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΣΕΑ ΕΒΕ
Με απαιτητικότητα στη μάχη του συλλαλητηρίου

Μαζική η χτεσινή συνδικαλιστική σύσκεψη που διοργάνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Από το περσινό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
Με στόχο να είναι πολλοί περισσότεροι οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι αγρότες και οι ΕΒΕ που θα μπουν στη γραμμή σύγκρουσης με την πλουτοκρατία, τα κόμματά της (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), αλλά και με τα στηρίγματά τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν τη μάχη για το φετινό πανεργατικό συλλαλητήριο που θα γίνει στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους. Την Τέταρτη 5 Σεπτέμβρη, σε συνέντευξη Τύπου, το ΠΑΜΕ θα παρουσιάσει το πλαίσιο διεκδικήσεων για το 2008.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποίησε χτες το βράδυ η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, παραβρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αγρότες, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ. Μετέφεραν την πείρα που αναδεικνύεται από τις εξορμήσεις και τις περιοδείες που πραγματοποιούνται στους χώρους δουλιάς, στις συνοικίες και τα χωριά. Οπως αναφέρθηκε, εκφράζεται από ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους η απόφαση να στρατευτούν με το ταξικό κίνημα, να δυναμώσουν την κοινή δράση της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα, να μπουν στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης.

Τις επόμενες ημέρες ο σχεδιασμός της δουλιάς προβλέπει ένταση των προσπαθειών ώστε οι ταξικές δυνάμεις να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, να μπουν σε νέους χώρους. Να πείσουν πως οι εργαζόμενοι με τη δράση τους, αλλά και με την ψήφο τους, μπορούν να χαλάσουν τα σχέδια του κεφαλαίου, των κομμάτων του και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση.

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παρασυρθούν από "τα λόγια τα μεγάλα" και να στηρίξουν ξανά το δικομματισμό. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί στην πλουτοκρατία, στην ΕΕ και στο ΔΝΤ για τα αντεργατικά μέτρα που θα πάρουν μετεκλογικά, είτε ο ένας αναδειχτεί στην κυβέρνηση είτε ο άλλος». Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει στους εργαζόμενους, σε κάθε χώρο δουλιάς, είπε ο Θ. Βαρδαλής, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Και πρόσθεσε: «Το λαϊκό κίνημα έχει κάθε συμφέρον να γυρίσει την πλάτη στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, να μην εγκλωβιστεί σε οπορτουνιστικές αντιλήψεις. Αν αποδυναμωθούν αυτές οι δυνάμεις θα είναι προς όφελος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, των εργατών, των ανέργων, της νέας γενιάς. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ψευδαίσθηση ότι τα κόμματα αυτά μπορούν να αλλάξουν πολιτική. Το μόνο που μένει είναι οι εργαζόμενοι να αλλάξουν επιλογή».