Στην Κοκκινιά των αγώνων
Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Από τη χτεσινή περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κοκκινιά
Στις γειτονιές της Κοκκινιάς των αγώνων περιόδευσε χτες το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ η υποδοχή που της επιφυλάχτηκε έκανε χειροπιαστούς τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν το κόμμα της εργατιάς, όπως ειπώθηκε από τους ίδιους, με το λαό της Κοκκινιάς.

Η Αλ. Παπαρήγα, συζητώντας με κατοίκους που είχαν κατακλύσει το καφενείο «Αρις και Βοριάς», αναφέρθηκε στη σημαντική διαφορά που έχει το ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα μικρότερα κόμματα. Το ΚΚΕ, σημείωσε, διακηρύσσει την αλήθεια πως ό,τι παράγεται από τους εργαζόμενους, τα κεφάλαια που έχει η πλουτοκρατία βγαίνουν από τις πλάτες των εργαζομένων, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ζήσουν χωρίς τους εργοδότες, οι εργοδότες, όμως, όχι.

«Αυτή η θέση μας - τόνισε - καθορίζει την καθημερινή στάση μας και τις διεκδικήσεις, αφορά το σήμερα και το αύριο».

Επισήμανε ότι όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως «η ΝΔ, το ιστορικό κόμμα της πλουτοκρατίας, συναντήθηκε με το καινούριο απόκτημά της, το ΠΑΣΟΚ» και υπογράμμισε πως αυτό πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη. Παρουσίασε το «δίδυμο - όπως είπε - στόχων» γι' αυτές τις εκλογές: «Να κοντύνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να έχουν απώλειες από την εργατιά, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, και να ψηλώσει το εκλογικό ποσοστό και το μπόι του ΚΚΕ. Μόνο έτσι θα καταλάβουν την τιμωρία» και ξεκαθάρισε ότι «θέλουμε τη δύναμη για να μετατραπεί σε δύναμη του λαού». Δείχνοντας ποια είναι η προοπτική, υπογράμμισε ότι «θα είμαστε αντιπολίτευση όσο ο λαός θα είναι αντιπολίτευση. Αν ο λαός αποφασίσει, θα αναλάβουμε με συμμάχους που θα βγουν από το λαό και ευθύνες εξουσίας».