Μορφές στο πλήθος
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Ο Ελία Καζάν σκηνοθετεί την ταινία «Μια μορφή μέσα στο πλήθος»

Η δραματική ταινία «Μια μορφή μέσα στο πλήθος», σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, θα προβληθεί απόψε στις 22.00 από το κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ.

Η Μάρσια είναι δημοσιογράφος σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και ανακαλύπτει έναν φυλακισμένο κιθαρίστα που, λόγω του μουσικού του ταλέντου, τον βγάζει στην τηλεόραση, τον προβάλλει και ο κιθαρίστας γίνεται γνωστός και διάσημος. Φαίνεται σαν ένας άνθρωπος που φιλοσοφεί τη ζωή, είναι απλοϊκός και σαρκάζει με χιούμορ σπόνσορες και πολιτικούς. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο μέθυσο και χυδαίο, που δεν εμπιστεύεται κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό του. Κάνει, μάλιστα, πρόταση γάμου στη δημοσιογράφο τη στιγμή που ήδη είναι παντρεμένος. Οταν παίρνει διαζύγιο, όμως, παντρεύεται μια θαυμάστριά του. Διευρύνει τις δραστηριότητές του και δε χάνει την ευκαιρία ν' ασχοληθεί και με την πολιτική, προωθώντας με επιτυχία την προεκλογική καμπάνια ενός γερουσιαστή. Η Μάρσια βασανίζεται από τις τύψεις για τις λάθος εκτιμήσεις που έκανε για τον κιθαρίστα κι αποφασίζει να ξεσκεπάσει όλες τις πλευρές του χαρακτήρα του και των παιχνιδιών που παίζει. Πρωταγωνιστούν οι Αντι Γκρίφιθ, Πατρίτσια Νιλ, Γουόλτερ Ματάου και Τόνι Φραντσιόζα.

«Οι συνωμότες του μαύρου χρυσού». Αστυνομική περιπέτεια, βρετανικής παραγωγής 2003 σε σκηνοθεσία Τζέρεμι Σίλμπερτον.

Οταν ένα επιταχυνόμενο όχημα πέφτει πάνω τους, ο Φόιλ και η Σαμ τυχαία ανακαλύπτουν πως γίνεται παράνομη εκμετάλλευση καυσίμων. Προκειμένου να πιάσει τους δράστες, η Σαμ εμφανίζεται στη στρατιωτική αποθήκη της περιοχής και χρησιμοποιεί τις γνώσεις της για τις μηχανές υποκρινόμενη πως είναι η καινούρια οδηγός βυτιοφόρου. Εκεί γνωρίζεται με άλλη μια γυναίκα οδηγό και προς μεγάλη της έκπληξη ανακαλύπτει πως ένας από τους νεαρούς άνδρες στην παρέα της Κόνι είναι ο γιος του Φόιλ, Αντριου, ο οποίος πλέον αποτελεί ενεργό πιλότο κάνοντας τακτικές επιδρομές στη Γερμανία. Παίζουν: Μάικλ Κίτσεν, Χάνισακλ Γουίκς, Αντονι Χάουελ, Τζούλια Οβέντεν (ΝΕΤ, 00.15).