Από τον Κλουζό στον Κλάιν
Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000

Ο αλησμόνητος Πίτερ Σέλερ σε μια σκηνή από την ταινία «Η επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα»
«Η Επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα» είναι πάντα ένα ευχάριστο γεγονός για τους θεατές, αλλά και για τους τηλεθεατές. Ομως η ώρα που επιλέχτηκε για να προβληθεί δε βοηθά και πολύ. Το MEGA στις 08.45 θα προβάλει την εξαιρετική κωμωδία του Μπλέιν Εντουαρντ, με πρωταγωνιστή τον αλησμόνητο Πίτερ Σέλερ. Καθώς οι τουρίστες θαυμάζουν τον «Ροζ Πάνθηρα», ο ξεναγός του μουσείου τούς εξηγεί το αδιαπέραστο σύστημα ασφαλείας που το προστατεύει. Την ίδια νύχτα όμως μια μαυροντυμένη φιγούρα γλιστρά σαν φάντασμα μέσα στο μουσείο και το κλέβει, αφήνοντας στη θέση του ένα λευκό γάντι. Οι αρχές αποφασίζουν να καλέσουν τον Γάλλο επιθεωρητή Κλουζό, που είχε βρει το διαμάντι την προηγούμενη φορά που εκλάπη. Ομως ο έρημος ο αρχηγός της αστυνομίας νιώθει ότι θα πεθάνει μόλις μαθαίνει ότι ο ανεκδιήγητος «καταστροφέας», ο απίστευτος Κλουζό, επιστρέφει στην ενεργό δράση.

Από την ΕΤ-1 στις 24.00 «Μεταξύ ανδρών» του Νιλ Λάμπουτ.

Ο σκηνοθέτης ενδιαφέρεται πολύ για τις φοβίες, τις ανασφάλειες και τις αναστολές των Αμερικανών που ζουν σε μια γυναικοκρατούμενη Αμερική. Δυο φίλοι, ο Τσαντ και ο Χάουαρντ, δεν μπορούν να κατανοήσουν, αλλά και να δεχτούν το γεγονός ότι οι φίλες τους τους εγκατέλειψαν. Στη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού, αποφασίζουν να εκδικηθούν το γυναικείο φύλο. Θα βρουν μια πανέμορφη γυναίκα, θα την κάνουν να τους ερωτευτεί και έπειτα θα την αφήσουν χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για να πάρουν πίσω το αίμα τους. Με τον Ααρον Εκχαρτ.

Και την Κυριακή θα παρουσιαστεί από τη ΝΕΤ στις 22.00 η ταινία του Τζόζεφ Λόουζι «Ο κύριος Κλάιν». Είμαστε στο Παρίσι του 1942 και οι Εβραίοι που βλέπουν τη χιτλερική απειλή να πλησιάζει ξεπουλάνε όλα τα υπάρχοντά τους γιατί φοβούνται πως έφτασε η ώρα των διωγμών και των εκτοπισμών. Ενας πλούσιος αρχαιοπώλης, ο Ρόμπερ Κλάιν, αγοράζει αντικείμενα αξίας σε μισή τιμή. Μια μέρα όμως, τον επισκέπτεται ένας αινιγματικός Εβραίος και του πουλά σε εξευτελιστική τιμή έναν πίνακα. Μα όταν απομακρύνεται, ο Κλάιν θα βρει στην εξώπορτά του την εφημερίδα «Τα Εβραϊκά νέα» και αρχίζει η οδύσσειά του. Με αυτό το περίπλοκο και γοητευτικό έργο ο σκηνοθέτης θέλει να καταδείξει την αδιαφορία των Γάλλων για τις διώξεις των Εβραίων και ταυτόχρονα να υπογραμμίσει την παθητική στάση που κράτησαν μερικοί από τους τελευταίους. Με τον Αλέν Ντελόν.