ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε επαγρύπνηση και δράση
Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

Associated Press

Από την Παρασκευή το πρωί κλιμάκια του ΚΚΕ βρέθηκαν στις πληγόμενες από τις πυρκαγιές περιοχές. Στην Πελοπόννησο περιόδευσε στα μέτωπα της φωτιάς στον Ταϋγετο κλιμάκιο με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ στην Εύβοια βρέθηκε κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Χτες με ανακοίνωσή του το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τις Κομματικές Οργανώσεις και την ΚΝΕ σε επαγρύπνηση και άμεση κινητοποίηση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κάλεσε τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος να κινητοποιήσουν το λαό για να προλάβουν αν είναι δυνατόν την εκδήλωση νέων εμπρησμών, τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή η αυξημένη λαϊκή κινητοποίηση είναι ο παράγοντας αποφασιστικής σημασίας για να προληφθούν νέες πυρκαγιές».

Αμεση ήταν και η αντίδραση των Κομματικών Οργανώσεων σ' όλη τη χώρα. Στην Πελοπόννησο ήδη μέλη και νεολαίοι του Κόμματος βρέθηκαν στους τόπους της τραγωδίας, ενώ κλιμάκια του ΚΚΕ στην στην Αθήνα, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν από χτες το πρωί περιοδείες και επισκέψεις σε δασικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες και έρχονται σε επαφές με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καλώντας σε λαϊκή επαγρύπνηση για την περιφρούρηση και προστασία των δασών. Παράλληλα, δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε δήμους της Αττικής έθεσαν θέμα στα Δημοτικά Συμβούλια για την πραγματοποίηση περιπολιών των κατοίκων.

Ετοιμότητα

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αττικής του ΚΚΕ ενημερώνει ότι «οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών όπου και όποτε χρειαστεί». Ηδη από νωρίς χτες το πρωί κλιμάκια της ΝΕ Αττικής του Κόμματος βρέθηκαν σε δασικές υπηρεσίες στις Αχαρνές, τα Μέγαρα, το Καπανδρίτι, το Λαύριο και στις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε Θρακομακεδόνες, Νέα Μάκρη, Κορωπί, Λαύριο, Μέγαρα, τα πυροσβεστικά φυλάκια και τις δυνάμεις διασποράς σε Πάρνηθα, Πολυδένδρι, Καραούλι κ.α.

Συγχρόνως, κλιμάκια της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με επικεφαλής υποψήφιους βουλευτές, πραγματοποίησαν συναντήσεις στην Περιφέρεια, τη Νομαρχία, τους όμορους δήμους στο περιαστικό δάσος για την περιφρούρηση και ενίσχυση της προστασία του Σέιχ - Σου. Η ΚΟΘ του ΚΚΕ βρίσκεται σε συνεννόηση με δεκάδες εργατικά σωματεία, με συλλόγους γυναικών και μαζικούς φορείς της πόλης ώστε να συμβάλουν όλοι στην ενίσχυση της δασοπροστασίας, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζομένους και το λαό της πόλης και του νομού να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία του Σέιχ Σου.

Στην Αθήνα,από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στον Υμηττό, στελέχη, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την όσο το δυνατό ταχύτερη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στην Καισαριανή, κλιμάκιο μελών του Κόμματος, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Δ. Αγκαβανάκη, άμεσα πήγαν στο πυροφυλάκιο της πόλης.

Στο Χαλάνδρι, πήγαν στη Ρεματιά, προκειμένου να προστατεύσουν αυτό το μοναδικό πνεύμονα πρασίνου. Στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής και υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, επισκέφτηκαν χτες την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας και Μεγάρων, καθώς και πυροφυλάκια στα Βίλια και την Οινόη.