ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
Κάλεσμα συστράτευσης από τους απόμαχους της δουλιάς

Στις 8 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους ενώνουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Eurokinissi

«Παρών» στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη φωνάζουν και οι συνταξιούχοι
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πανεξόρμηση των ταξικών δυνάμεων προκειμένου να φτάσει παντού το κάλεσμα για συμμετοχή του εργαζόμενου λαού στο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους. Την επόμενη βδομάδα, την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ για το 2008.

Σε μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, καλεί τους απόμαχους της δουλιάς ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ». Με εξορμήσεις στα ΚΑΠΗ, στις γειτονιές, στελέχη του συνταξιουχικού κινήματος, μοιράζουν χέρι χέρι την ανακοίνωση κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους.

«Η πολιτική που εφάρμοσε τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και που θα εφαρμόσουν από εδώ και πέρα όποιος και να βγει στην εξουσία, οδήγησε το 20% του ελληνικού λαού κάτω από το όριο της φτώχειας. Θεωρούν πλούσιους όσους έχουν εισόδημα 465 ευρώ», σημειώνουν.

Και καλούν τους συνταξιούχους, να δώσουν απάντηση και στα δύο κόμματα, που αυτές τις μέρες καβγαδίζουν και αποκαλύπτουν ο ένας τις ατασθαλίες του άλλου, ποιος άρπαξε τα λιγότερα και ποιος τα περισσότερα, ποιος φταίει λιγότερο και ποιος περισσότερο για τον πύρινο εφιάλτη στην Πελοπόννησο και την Εύβοια. «Ο καβγάς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι ποιος θα καταφέρει να αρπάξει την ψήφο μας. Εμείς δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους. Η πείνα και τα άλλα πιεστικά προβλήματα που δημιουργούν με την πολιτική τους δεν κάνουν διάκριση σε ποιο κόμμα ανήκουμε. Μπροστά σ' αυτή τη γενική επίθεση που δεχόμαστε η μόνη απάντηση είναι ο ταξικός αγώνας», σημειώνουν.