Κι αν είμαι ροκ...

Μεγάλη συναυλία αύριο (9 μ.μ.) στο «Κατράκειο»

Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2007

«Κι αν είμαι ροκ μη με φοβάσαι έγινα κιόλας τριάντα χρονών...», λέει το γνωστό παλιό τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Κι αν τα χρόνια πέρασαν, οι παλιές αγάπες δε λένε να σβήσουν... Και οι εραστές της ροκ πάντα πιστοί να μας τραγουδούν, να ξεσηκώνουν, να μοιράζονται ενέργεια και συγκινήσεις...

«Κι αν είμαι ροκ...», τιτλοφορείται η μεγάλη συναυλία που θα δώσουν αύριο Δευτέρα (9 μ.μ.), στο «Κατράκειο» της Νίκαιας, οι Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Καζούλης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας και Δημήτρης Σταρόβας. Οκτώ καλλιτέχνες, που έχουν σφραγίσει με το έργο τους την ελληνική ροκ σκηνή και βρίσκονται μόνιμα στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού, με τις μουσικές και τις φωνές τους, θα δώσουν το «παρών» στη μεγάλη μουσική γιορτή, που διοργανώνει η «Πολιτιστική Παρέμβαση», και εντάσσεται στο πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού» του Δήμου Νίκαιας. Παλιοί γνωστοί, φίλοι και ...συγγενείς, μα προπάντων παντοτινοί εραστές του ροκ ήχου, θα συναντηθούν στη σκηνή του Κατράκειου, για να «κλείσουν» θριαμβευτικά τις καλοκαιρινές συναυλίες τους, προσφέροντας μία μοναδική βραδιά, αφιερωμένη στο καλό ελληνικό τραγούδι. Σ' εκείνο, που δεν φοβάται να μελαγχολεί, να οργίζεται, να ερωτεύεται, να γελάει δυνατά, να είναι ροκ... Στη συντροφιά τους θα συμμετέχουν η Ελεονόρα Ζουγανέλη και το συγκρότημα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Περισσότερα από τριάντα χρόνια πορείας στη δημιουργία θα παρελάσουν αύριο από τη σκηνή του «Κατράκειου». Από την παράδοση του «Αχ Μαρία», όπου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Σάκης Μπούλας πειραματίζονταν με την ηλεκτρική μουσική και τη σάτιρα, τη «σκληρή μουσική» από τους «Τερμίτες», το ρομαντισμό του Βασίλη Καζούλη, την πνευματώδη αυθάδεια που χαρακτήριζε τους «Αγαμους Θύτες» και την ανάδειξη των «Πυξ Λαξ» ως το δημοφιλέστερο συγκρότημα της δεκαετίας του '90. Και στη συνέχεια οι προσωπικές πορείες, που κάποτε συναντιούνται, πλουτίζουν και εξελίσσουν διαρκώς το μουσικό είδος που ονομάστηκε ελληνικό ροκ. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, που αναμένεται να διαρκέσει για περισσότερες από τρεις ώρες, θα ακουστούν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας. Ηλεκτρικές μπαλάντες, ερωτικές μελωδίες, οργισμένοι στίχοι, αλλά και καυστικά σχόλια, τολμηρή σάτιρα, πειράγματα και το κέφι μιας καλής παρέας που συναντιέται μετά από καιρό, αποτελούν τα συστατικά στοιχεία αυτής της μουσικής σύμπραξης στον αστερισμό του ροκ.

Προπώληση εισιτηρίων προς 18 ευρώ: δισκοπωλεία «Metropolis», www.ticketshop.gr (ηλεκτρονική αγορά με πιστωτική κάρτα), 210 2005050 (τηλεφωνική αγορά με πιστωτική κάρτα), Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10), Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νίκαιας (Γανοχώρων 16). Στα ταμεία του «Κατράκειου» ανήμερα της συναυλίας: 20 ευρώ.