ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Η συλλογική στάση ζωής το πρώτο και κυριότερο μάθημα

Ανακοίνωση των ταξικών δυνάμεων με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007

Μάθημα αγώνα από τους μαθητές του Ιλίου που βρέθηκαν στην πύλη της «Σεξ Φορμ» κατά τη διάρκεια της κατάληψης από τις εργάτριες
Αγωνιστικό κάλεσμα προς τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, σε εκείνους που βρίσκονται για πρώτη φορά στο χώρο του σχολείου, αλλά και σε εκείνους που έχουν υπηρετήσει χρόνια σαν αναπληρωτές και έχουν βιώσει το καθεστώς των «νέων εργασιακών σχέσεων», της ομηρίας και της ανασφάλειας, απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζοντας ότι «η αξιοπρεπής, αγωνιστική και συλλογική στάση ζωής είναι το πρώτο και κυριότερο μάθημα που παραδίδουμε στους μαθητές μας...».

«Εφόσον επιλέξατε να ακολουθήσετε το δρόμο αυτό θα ανακαλύπτετε στην πορεία του χρόνου ότι η προωθούμενη εκπαιδευτική πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, με τη συναίνεση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝασπισμού, κομμάτων του ευρωμονόδρομου, απονευρώνει την εκπαίδευση από κάθε ευγενικό χαρακτηριστικό που οφείλει να έχει. Τη μετατρέπει σε κατάρτιση, κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους μαθητές, υψώνει νέα τείχη ταξικών φραγμών για τα παιδιά των φτωχών στρωμάτων, συντηρεί διπλά και τριπλά ανισότιμα σχολικά δίκτυα και οδηγεί στην περιθωριοποίηση ένα σημαντικό τμήμα του μαθητικού πληθυσμού», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, ξεκαθαρίζεται ότι το «ΠΑΜΕ είναι κίνημα που παλεύει για την οργάνωση, τον ταξικό προσανατολισμό, τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης. Επιδιώκει την ενότητα της Εργατικής Τάξης με βάση τα δικά της συμφέροντα, κόντρα στο βασικό εχθρό, το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και ενάντια στις κυβερνήσεις του και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ - ΔΟΕ - ΟΙΕΛΕ. Πρωτίστως, είναι φορέας οργάνωσης της πάλης των εργατών, της μισθωτής εργασίας. Είναι μια πλατιά, διαρκής Επιτροπή Αγώνα. Επιδιώκει να αναδειχτεί ως το κέντρο οργάνωσης του αγώνα της εργατικής τάξης και για τα ζητήματα Παιδείας. Το ΠΑΜΕ είναι η μία από τις δύο "γραμμές" στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που ιστορικά βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση. Η άλλη είναι η "γραμμή" της συνδιαχείρισης και της υποταγής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τι μαθαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο;» (2021-12-21 00:00:00.0)
«Με τη δύναμη της γνώσης γνωρίζουμε τον κόσμο, με τη δύναμη της οργάνωσης τον αλλάζουμε!» (2021-09-29 00:00:00.0)
Προωθείται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (2013-01-22 00:00:00.0)
Απειθαρχία στο σχολείο της «αγοράς» (2010-06-27 00:00:00.0)
Διεκδικούν αγωνιστικά το δικαίωμα στη μόρφωση (2009-11-11 00:00:00.0)
Απαντάμε στην αντιλαϊκή πολιτική (1997-12-04 00:00:00.0)