ΚΟΖΑΝΗ
Εγγύηση η ψήφος στο ΚΚΕ

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ μίλησε χτες βράδυ ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007

«Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση. Γιατί θα είναι συνεπής και ισχυρή αντιπολίτευση, ανεξάρτητα από το ποιος από τους δύο θα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Γιατί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να είναι ούτε φιλολαϊκές κυβερνήσεις ούτε φιλολαϊκή αντιπολίτευση».

Τα παραπάνω σημείωσε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια της χτεσινοβραδινής ομιλίας του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Κοζάνη. Μια συγκέντρωση που ανέδειξε ότι πολλοί εργάτες και υπάλληλοι, αγρότες και μικροί έμποροι, νέοι, αναγνωρίζουν ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη χρήσιμη επιλογή για το παρόν αλλά και για το μέλλον, για την προοπτική του αγώνα τους ενάντια στην επίθεση που δέχονται από την πλουτοκρατία και τα κόμματά της.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν η Εφη Τσίγκα και η Ελένη Γκόκγου υποψήφιες με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Κοζάνης.

Ο Κώστας Παρασκευάς, κάλεσε το λαό να μην παραπλανηθεί από τις αυταπάτες που καλλιεργούν ορισμένοι, ότι κάποιοι «μπορούν να περάσουν άβρεχτοι μέσα από την καταιγίδα της αντιλαϊκής πολιτικής». «Οσοι αισθάνονται βολεμένοι θα διαψευστούν δραματικά. Οταν βλέπεις το σπίτι του διπλανού σου να καίγεται έρχεται η σειρά σου. Το θέμα είναι να αντιδράσεις όσο είναι καιρός», είπε.

Ενώ απαντώντας στο φόβο που καλλιεργείται για δήθεν ακυβερνησία, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, είπε: «Δεν είναι κορόιδα η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι να αφήσουν να υπάρξει ακυβερνησία. Εδώ λίγο περισσότερο χρονικό διάστημα τραβάει η προεκλογική εκστρατεία και παρεμβαίνει δημόσια ο ΣΕΒ και τους τραβάει το αυτί. Ετσι θα αφήσουν, να καθυστερήσουν οι μάσες από το Δ' ΚΠΣ; να καθυστερήσουν οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να καθυστερήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να καθυστερήσουν οι αντεργατικές και αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις; Δε θα αφήσουν. Θα βρουν λύσεις».


Και εξήγησε: «Δεν είναι ακόμα ώριμα τα πράγματα, να τα βρουν οι υποτιθέμενοι αντίπαλοι και να συγκυβερνήσουν. Ομως είναι πολύ πιθανό να κόψουν μια "φτερούγα" (ορισμένο αριθμό βουλευτών) και να την κολλήσουν από ένα κόμμα στο άλλο. Αλλωστε οι προσφορές υπάρχουν και είναι δηλωμένες από διάφορες πλευρές και δυνάμεις μέσα κι έξω από τα πλαίσια του δικομματισμού».

Και ο Κ. Παρασκευάς κατέληξε: «Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τα διλήμματα περί ακυβερνησίας. Στόχος του πρέπει να είναι το αδυνάτισμα του δικομματισμού και των δορυφόρων του όσο γίνεται περισσότερο, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε απέναντι στο μπλοκ των δυνάμεων του κεφαλαίου να αρχίσει να διαμορφώνεται η συμμαχία των λαϊκών δυνάμεων».