Τα δικομματικά...
Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΥΧΕΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ να γίνει «ισχυρή αντιπολίτευση» έστειλε ο Γιώργος Σουφλιάς, που, όπως όλοι ξέρουμε, είναι υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μη σας παραξενεύει καθόλου όμως. Δεν τους κάνει πλάκα, το λέει και το εννοεί.

Αλλωστε, πρόκειται για ένα κυβερνητικό στέλεχος, που και «μπροστά» βλέπει και πολύ καλά γνωρίζει ποιες πολιτικές και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Κι αυτά τα συμφέροντα δεν αρκούνται μόνο σε μια κυβέρνηση, θέλουν και το «άλτερ έγκο» της πάντα διαθέσιμο.

Κι αν υπάρχει κάτι που κρατά καλά «συγκολλημένο» το ΠΑΣΟΚ στο ηγετικό του επίπεδο, είναι ακριβώς αυτό: Ξέρουν ότι πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι κι ενωμένοι για να παίξουν το ρόλο της Νέας Δημοκρατίας. Απλώς, το ονομάζουν «αίσθημα ευθύνης για το καλό της παράταξης».

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μένει απλώς να καθίσουν να σκεφθούν αυτά που βλέπουν να γίνονται. Να αναλογιστούν γιατί κανείς υποψήφιος «ηγέτης» ή «δελφίνος» ή «παράγοντας» δε συζητά για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης.

ΠΡΕΠΕΙ, ΑΡΑΓΕ, να είμαστε υπερήφανοι εμείς τώρα που το ευρώ βρέθηκε στην υψηλότερη τιμή του σε σχέση με το δολάριο; Πρέπει να χαιρόμαστε, επειδή συναλλασσόμαστε μεταξύ μας με ένα τόσο ισχυρό νόμισμα στην παγκόσμια αγορά;

Αναρωτιόμαστε, μήπως και εξηγήσουμε τις θριαμβολογίες που διαπιστώνουμε - κυρίως - στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης γι' αυτό το θέμα. Μήπως προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορεί να μην έχουμε πολλά ευρώ, αλλά τα λίγα που έχουμε είναι ισχυρά;

Πάντως, όταν βγεις για να ψωνίσεις οτιδήποτε, διαπιστώνεις ότι το ...πανίσχυρο νόμισμά σου αποδεικνύεται ιδιαίτερα αδύναμο μπροστά στην ακρίβεια. Βλέπετε, και οι τσουχτερές τιμές των προϊόντων σε «ισχυρά ευρώ» αποτιμώνται.


Εκτός κι αν κάποιος πραγματοποιεί τα καθημερινά ψώνια του στη ...Μαλαισία ή τις Φιλιππίνες.

Οσο για την ενίσχυση του ισοζυγίου εισαγωγών - εξαγωγών, το οποίο προφανώς υπονοούν οι κάθε λογής θριαμβολόγοι, αν το ελέγξουν θα διαπιστώσουν ότι αυτό είναι αρνητικό για την Ελλάδα. Ακόμα και αγροτικά προϊόντα, που θα μπορούσαμε να παράγουμε εδώ, τα εισάγουμε.