ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Τίμησε τον Κ. Παπαδόπουλο
Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007

Το εξώφυλλο του βιβλίου, με φωτογραφίες του Κ. Παπαδόπουλου
Τον κορυφαίο σολίστα του μπουζουκιού Κώστα Παπαδόπουλο, τίμησε ο Δήμος Νίκαιας, παρουσιάζοντας (21/9), το βιβλίο των Νεάρχου Γεωργιάδη - Τάνιας Ραχματούλινα «Κώστας Παπαδόπουλος: Ο Παγκανίνι του μπουζουκιού» («Σύγχρονη Εποχή»).

Στο βιβλίο παρουσιάζεται η βιογραφία του μεγάλου μουσικού, μαζί με το δράμα χιλιάδων ανώνυμων ανθρώπων της Κοκκινιάς (όπως η γιαγιά του Κ. Παπαδόπουλου, με τα 3 από τα 6 παιδιά της), ο εμφύλιος και παράλληλα η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού όπως την έζησε ο καλλιτέχνης από τα παιδικά του χρόνια.

Στις συνεργασίες του Κ. Παπαδόπουλου με σπουδαίους καλλιτέχνες( λ.χ. Θεοδωράκη, Χιώτη, Τσιτσάνη, Ξαρχάκο, κ.ά.) αναφέρθηκε ο Στέλιος Ελληνιάδης (μουσικός παραγωγός, εκδότης, συγγραφέας). Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Κύπριος πρέσβης στην Ελλάδα Γιώργος Γεωργής, ο οποίος σημείωσε την αγάπη του για τη Νίκαια και τις εκδηλώσεις της για την Κύπρο, επί δημαρχίας Βέρας Νικολαΐδου και Στέλιου Μπενετάτου.

Ο Στέλιος Μπενετάτος, στην ομιλία του, τόνισε ότι «είναι σημαντικό να προβάλλουμε τη δημιουργία αυτών των ανθρώπων που με την προσφορά τους τιμούν την πόλη μας και τους ανθρώπους της» και χάρισε στον Κ. Παπαδόπουλο και στους συγγραφείς του βιβλίου αναμνηστικά δώρα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: Βέρα Νικολαΐδου (βουλευτής Β' Πειραιά του ΚΚΕ), Ευαγγελία Μαργαρώνη (μουσικός, συνεργάτρια του Βασίλη Τσιτσάνη), Σταύρος Κορομπίλης (πρόεδρος Π.Κ.), αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε συναυλία με τον Κώστα Παπαδόπουλο και την ορχήστρα του.