ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Μπίζνες» στα καμένα κάνει ο δήμαρχος Ζαχάρως
Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007

Αντί για αντιπλημμυρικά έργα, οι μπουλντόζεςτου δήμου ανοίγουν δρόμους ...«ανάπτυξης»
Για την απόφασή του να διανοίξει δρόμο σε παραθαλάσσια έκταση στο Μπισκινόρεμα, όπου έχει δρομολογηθεί η ανάπτυξη δέκα μαγαζιών, τα οποία θα νοικιάσει ο Δήμος Ζαχάρως σε ιδιώτες, μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, καταγγέλλει τον δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου το στέλεχος του Κόμματος, Αλέκος Αρβανιτίδης, «ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Πανταζής Χρονόπουλος λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Καραμανλή και με τις ευλογίες της κυβέρνησης αντί να στέλνει τις μπουλντόζες για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, κάνει μπίζνες πάνω στα καμένα. Είναι έγκλημα και πρέπει να το πληρώσει! Και αυτός και το σύστημα που τον στηρίζει. Οπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ) και ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Ζαχάρως υπέγραψαν το ξεπούλημα της Ζαχάρως στα μεγάλα επιχειρηματικά - τουριστικά συμφέροντα, αποχαρακτηρίζοντας ή παραχωρώντας 2.593 στρέμματα και 780 αυθαίρετα οικόπεδα από τη Ζαχάρω μέχρι το Γιαννιτσοχώρι. Ακριβώς σε αυτή την περιοχή, από το Μπισκινόρεμα μέχρι και το Κακόβατο, παράλληλα από τη θάλασσα και σε απόσταση 15 μέτρων από το κύμα, οι μπουλντόζες του δημάρχου άρχισαν να ανοίγουν δρόμους καταστρέφοντας τις αμμοθίνες μιας προστατευμένης περιοχής».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Την ίδια στιγμή και ο δήμαρχος Σκιλλούντος Σ. Μπαλιούκος (ΠΑΣΟΚ) μπαίνει στη μάχη της ..."ανάπτυξης" και με αίτημα στην ΚΕΔ διεκδικεί με τη σειρά του το "φιλέτο" του Καϊάφα που ανήκει στο δήμο του στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης».