ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγώνας χωρίς άγχος
Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007

Eurokinissi

Πίστη στους παίχτες του έχει ο Οτο Ρεχάγκελ
Γνωρίζοντας ότι βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, συγκριτικά με τους γηπεδούχους, η εθνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε την Τουρκία. Στο «Αλίς Αμιγιέν» (20.30, MEGA) οι διεθνείς δηλώνουν ότι θα επιδιώξουν τη νίκη. Ενδεχόμενο που - αν υλοποιηθεί - θα τους επισφραγίσει από τώρα την πρόκριση στα τελικά του EURO 2008 και θα καταρρίψει μια δυσμενή παράδοση η οποία κρατάει από το 1952.

Ακόμα όμως και αν δεν καταφέρουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα αλλά ηττηθούν, ουσιαστικά δε θα έχουν χάσει τίποτα. Με εξαίρεση μια ευρεία σε σκορ ήττα που θα πλήξει την εικόνα τους, η απώλεια των τριών βαθμών δε στοιχίζει. Από την επισημοποίηση της πρόκρισης τους χωρίζει ένα ...τρίποντο και έπονται δύο παιχνίδια με Μάλτα (εντός) και Ουγγαρία (εκτός). Δηλαδή η επισφράγιση της πρόκρισης είναι - εκτός απιθανότατου απροόπτου - ζήτημα χρόνου και διαδικαστικό. Παρ' όλα αυτά παίχτες και προπονητής θέλουν και δηλώνουν έτοιμοι τουλάχιστον να μην ηττηθούν. Ο Ρεχάγκελ δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Κατσουράνη, Πατσατζόγλου, αλλά επανέρχεται ο Σεϊταρίδης.

Αντίθετα, για την ομάδα της γειτονικής χώρας, η νίκη είναι μονόδρομος. Υστερα και από την ισοπαλία στη Μολδαβία, κάθε απώλεια βαθμού μειώνει αισθητά τις πιθανότητες πρόκρισης. Και έπεται αναμέτρηση στη Νορβηγία που (ακολουθεί στον πόντο και) διεκδικεί το έτερο εισιτήριο... Η πίεση λοιπόν είναι μεγάλη, ειδικά για τον προπονητή στον οποίο χρεώνεται η αποτυχημένη πορεία. Ο Φατίχ Τερίμ αναγνωρίζει πως «δεν έχουμε περιθώρια για ήττα στο ματς με την Ελλάδα. Οι αντίπαλοί μας είναι σε πλεονεκτική θέση, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τους νικήσουμε για να πάμε στη Νορβηγία με πλεονέκτημα». Εχει απουσίες, αλλά δηλώνει βέβαιος ότι τελικά οι παίχτες του θα τα καταφέρουν.