«Πετά» η λαϊκή στέγη
Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2007

Γρηγοριάδης Κώστας

Ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την αγορά κατοικίας στη χώρα μας, δόθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου Prodexpo. Ορισμένα από αυτά έχουν ως εξής:

Και ένα τελευταίο, με ιδιαίτερη σημασία: Μόνο στο Α' εξάμηνο του 2007, οι πλειστηριασμοί και κατασχέσεις ακινήτων έφτασαν τις 55.000, ενώ έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.000!

Συμπέρασμα: Ολο το σύστημα δούλεψε, τελικά, για τις τράπεζες και τις κατασκευαστικές εταιρείες. Οι λαϊκές οικογένειες, για να καλύψουν τις ανάγκες τους, «τσίμπησαν» το δόλωμα περί «φτηνών δανείων», τα οποία «φούσκωσαν» στην πορεία, ενώ οι μισθοί, ελέω κυβερνητικής πολιτικής, καθηλώθηκαν. Ετσι, πολλές από αυτές βλέπουν πια το πολυπόθητο σπίτι να βγαίνει «στο σφυρί».

Ετσι «δουλεύει», χρόνια τώρα, ο καπιταλισμός. Κι ας μην κρυβόμαστε, οι τιμές των ακινήτων - και των δανείων - θα τραβήξουν ξανά την ανηφόρα.

Μόνο αντίδοτο, λοιπόν, ο δημόσιος τομέας κατασκευών με κεντρικό σχεδιασμό για κάλυψη προγραμμάτων λαϊκής στέγης, φτηνής και ασφαλούς, που προτείνει το ΚΚΕ.