ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
Να σταματήσει το «σκλαβοπάζαρο»

Παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης Αιγάλεω του ΚΚΕ. Περιοδεία κλιμακίου του Κόμματος, με επικεφαλής τον βουλευτή Γ. Πρωτούλη

Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007

«Από κοινού Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι να διεκδικήσουν λύση στα οξυμένα προβλήματά τους», κάλεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης, κατά την περιοδεία του στην περιοχήτου Αιγάλεω
Οι κάτοικοι του Αιγάλεω πρέπει να απαιτήσουν να καταργηθεί το «σκλαβοπάζαρο» μεταναστών που έχει στηθεί στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα και παράλληλα να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που από κοινού αντιμετωπίζουν Ελληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι. Αυτό ήταν το στίγμα της περιοδείας που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Αιγάλεω του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Πρωτούλη, το περασμένο Σάββατο.

Στην εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα, κάθε πρωί από τα χαράματα, συνωστίζονται εκατοντάδες μετανάστες, ζητώντας μεροκάματο. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνάντησε μερικούς από αυτούς, που είχαν ήδη «στηθεί» έξω από την εκκλησία.

«Κάθε μέρα έρχεται η αστυνομία. Οσοι δεν έχουμε χαρτιά, μας πάνε φυλακή για τρεις μήνες, μπορεί και έξι. Ζούμε τρία και τέσσερα άτομα σε ένα δυάρι ή σε μια γκαρσονιέρα, στα υπόγεια», έλεγαν στο βουλευτή του ΚΚΕ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών είναι Κούρδοι και Ιρακινοί. «Οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις σάς θέλουν χωρίς δικαιώματα - φτηνούς και αμόρφωτους εργάτες», σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης. «Εσείς, όμως, δεν μπορείτε να μείνετε έτσι. Εδώ υπάρχει το Συνδικάτο Οικοδόμων. Να οργανωθείτε και μαζί με τους Ελληνες εργαζόμενους να απαιτήσετε και να διεκδικήσετε».

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στα καταστήματα της περιοχής, όπου και μίλησε με δεκάδες εργαζόμενους, Ελληνες και ξένους. Με πικέτες «Κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή πολιτική» και «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», το ΚΚΕ έδωσε απάντηση στο κλίμα ξενοφοβίας που επιδιώκουν συγκεκριμένοι κύκλοι να επιβάλουν στους κατοίκους της περιοχής.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει συσταθεί μια «Επιτροπή Πολιτών Αγ. Σπυρίδωνα Αιγάλεω», η οποία επιχειρεί να δημιουργήσει αυτό το κλίμα. Μάλιστα, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «συμμορίες λαθρομεταναστών», ενώ, μεταξύ άλλων, ζητά να μπει ...«τέλος στη ρατσιστική αντιμετώπιση και την κοινωνική υποβάθμιση των Ελλήνων πολιτών»!

«Καλούμε τον εργαζόμενο λαό του Αιγάλεω να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους αλλοδαπούς κατοίκους της περιοχής μας και να μην παρασυρθεί από τις ανεύθυνες, επικίνδυνες και διαιρετικές εκκλήσεις της ονομαζόμενης "Κίνησης Πολιτών"», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ. «Για τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας και αυτά της εγκληματικότητας δεν είναι υπεύθυνοι οι αλλοδαποί που βρίσκονται στη χώρα μας. Για όλα τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, υπεύθυνες είναι οι αντιλαϊκές πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου».