ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Ενιαία απάντηση στη νέα επίθεση

Με εργαζόμενους στα έργα αναστήλωσης της Ακρόπολης συζήτησε χτες ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007

Από τη χτεσινή περιοδεία
«Την άλλη Τετάρτη, να βγούμε όλοι στους δρόμους. Η κυβέρνηση κάνει επίθεση στο ασφαλιστικό με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους. Θα μείνει αναπάντητη;». Με αυτά τα λόγια, το κλιμάκιο του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, κάλεσε τους εργαζόμενους, εργατοτεχνίτες και επιστημονικό προσωπικό, που εργάζονται για την αναστήλωση της Ακρόπολης, να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση στις 7 Νοέμβρη, με κεντρικό αυτό της Αθήνας, στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο).

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συζήτησαν με τους εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία αφορούν κύρια στις σχέσεις εργασίας, με άμεση αντανάκλαση και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πίσω από τη βιτρίνα της αναστήλωσης, δεκάδες εργαζόμενοι δουλεύουν ανασφάλιστοι, με πρόγραμμα «stage». Δεκάδες είναι και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι φανέρωναν στο κλιμάκιο του ΠΑΜΕ την αγωνία τους για το αύριο, το δικό τους και των παιδιών τους. «Κανείς άλλος δε μας τα λέει αυτά», είπε ένας εργαζόμενος, ενώ κάποιος άλλος έλεγε ότι «με τα ομόλογα θα γίνει ό,τι έγινε και με το χρηματιστήριο. Θα φάνε τα λεφτά των Ταμείων».

«Η επίθεση που προετοιμάζεται μας αγγίζει όλους και πρέπει να ξεσηκωθούμε και να διεκδικήσουμε», σημείωνε απ' την πλευρά του ο Γ. Πέρρος. Ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, είναι το παράδειγμα της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Οπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ενώ το ΠΑΜΕ ζητάει να διευρυνθεί η λίστα με νέα επαγγέλματα, η κυβέρνηση προωθεί το πετσόκομμά της, αντιμετωπίζοντας σαν «κόστος» ακόμα και την υγεία και την ακεραιότητα του εργάτη.

Με την ίδια ορμή και αποφασιστικότητα συνεχίζονται οι εξορμήσεις σε όλη τη χώρα, όπου ήδη έχουν καθοριστεί 59 συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για τις 7 Νοέμβρη. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά, το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό. Στα πλαίσια των προετοιμασιών, την Πέμπτη 1η Νοέμβρη θα γίνει πικετοφορία που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Σύσκεψη, όπου καλούνται να πάρουν μέρος οι ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, διοργανώνει η παράταξη της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης την 1η Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ. Μέχρι στιγμής τα σωματεία που έχουν πάρει απόφαση να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο είναι τα: Μετάλλου, Οικοδόμων, ΠΕΜΕΝ, Σαπουνοποιίας, Λογιστών, Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Αμμοβολιστών, Μηχανικών Συντήρησης, Επισιτισμού, Εμποροϋπαλλήλων, Αερίων - Οξυγόνων, Ιδιωτικής Υγείας, Ναυπηγοξυλουργών.

Την Παρασκευή 2/10 η Χρυσούλα Λαμπούδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θα περιοδεύσει στο υπουργείο Παιδείας. Αύριο Τετάρτη 31/10, οι Γραμματείες Γυναικών και Νέων του ΠΑΜΕ διοργανώνουν πλατιά σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Επίσης, αύριο στις 7 μ.μ. στο Σύλλογο Γυναικών Αγίου Δημητρίου διοργανώνεται πλατιά σύσκεψη σωματείων και μαζικών φορέων με ομιλητή τον Χ. Κατσώτη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Αθήνας πήρε και το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών.

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων και περιοδειών στην Αθήνα συνεχίζεται σήμερα στους παρακάτω χώρους δουλιάς: SANYO, πιάτσες οικοδόμων (πλατεία Εθνικής Αντίστασης - Ομόνοια), επιχειρήσεις επισιτισμού στην Κηφισιά, ΕΒΓΑ, HELENICA, καταστήματα Ευαγγελίστριας - Αιόλου - Κολωνάκι, Δήμος Ν. Χαλκηδόνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθοριστικής σημασίας οι πλατιές συσκέψεις (2009-02-26 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη του ΠΑΜΕ (2008-11-20 00:00:00.0)
ΠΑΜΕ παντού! (2005-11-04 00:00:00.0)
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ Θεσσαλονίκη: 10 Σεπτέμβρη Αθήνα: 12 Νοέμβρη (2005-09-02 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια αντίστασης (2005-09-02 00:00:00.0)