Αντιπεριβαλλοντικά πρωτοπόροι...
Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007

Γρηγοριάδης Κώστας

Στο θέμα της κινητοποίησης της κοινής γνώμης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, «η Ελλάδα υποστηρίζει τη διαμόρφωση και την εφαρμογή ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής, που να οδηγεί την Ευρώπη στην πρωτοπορία του παγκόσμιου αγώνα». Αυτό δήλωσε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Ξέρετε σε τι συνίσταται αυτή η «πρωτοπορία»; Στην καθιέρωση του αχαρακτήριστου και εντελώς αναποτελεσματικού μέτρου της... εμπορίας ρύπων! Πρόκειται για μια πολιτική, που αποτρέπει τις κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα ευθείας μείωσης των αερίων που προκαλούν το «φαινόμενο του θερμοκηπίου», ενώ δημιουργεί ένα νέο «Χρηματιστήριο», μέσα από το οποίο θησαυρίζουν οι διάφοροι κερδοσκόποι, πουλώντας και αγοράζοντας - στην κυριολεξία - αέρα ...κοπανιστό! Παράλληλα, το οποιοδήποτε κόστος των αγοραπωλησιών ρύπων οι επιχειρήσεις που ρυπαίνουν το μετακυλούν στο λαό, όπως κάνει άλλωστε και η δική μας ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να την πληρώνει ο ...ρυπαινόμενος!

Μάλιστα, η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που υπέγραψαν προ ημερών στη Λισαβόνα τη Διακήρυξη της «Διεθνούς Συνεργασίας για Δράση κατά του διοξειδίου του άνθρακα», με την οποία επιδιώκεται το εμπόριο ρύπων να επεκταθεί, πέρα από την ΕΕ, και σε χώρες της Αμερικής, της Ασίας και της Αυστραλίας...

Και για όλα αυτά δηλώνει υπερήφανος και ...«πρωτοπόρος» ο πρωθυπουργός. Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν!