ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΜΕ ΤΙΣ «ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ»
Αναγκαία διόρθωση
Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007

Ο «δαίμων του Τυπογραφείου» και της «διόρθωσης» έκαναν το θαύμα τους και μάλιστα στην ειδική έκδοση με τις «Θέσεις του ΚΚΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση» που δόθηκε ως ένθετο με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» 4/11/2007. Στον πρόλογο του κειμένου στην τελευταία παράγραφο λίγο πριν την εισαγωγή αναφέρεται η εξής φράση: «Ο αγώνας αυτός, αν εξελιχθεί σε μια γενική αντιπαράθεση με όρους ταξικής, λαϊκής ενότητας, κοινωνικής συμμαχίας, θα δείξει τη λαϊκή δύναμη, δε θα φέρει αποτελέσματα ακόμα και σήμερα, αλλά θα διαδραματίσει ένα γενικότερο θετικό ρόλο σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, θα ανοίξει δρόμους για το αύριο». Αυτό το «δε» αλλοιώνει την εκτίμηση του κειμένου. Γι' αυτό δίνουμε τη σωστή διατύπωση που έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ τους καλεί να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της Κοινωνικής Ασφάλισης, να αποκρούσουν κατηγορηματικά τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, να διεκδικήσουν ώριμα αιτήματα με βάση την προσφορά τους, τις σύγχρονες ανάγκες, την κερδοφορία που βρίσκεται στα ύψη. Ο αγώνας αυτός αν εξελιχθεί σε μια γενική αντιπαράθεση με όρους ταξικής, λαϊκής ενότητας, κοινωνικής συμμαχίας, θα δείξει τη λαϊκή δύναμη, θα συμβάλλει να ανακοπούν τα χειρότερα, να αποσπαστούν ορισμένες κατακτήσεις.

Ο αγώνας αυτός θα διαδραματίσει ένα γενικότερο θετικό ρόλο σε όλα τα μέτωπα, θα ανοίξει δρόμους για το αύριο, θα ασκήσει θετικές επιδράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς όλοι οι λαοί της Ευρώπης ζουν το δράμα της αφαίρεσης κατακτήσεων, της επιδρομής νέων αντιλαϊκών μέτρων».