ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξεκίνησαν οι συναντήσεις με μεταναστευτικές κοινότητες

Η πρώτη έγινε χτες με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας

Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007

Από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας
Με πρώτο «σταθμό» την πακιστανική κοινότητα, ξεκίνησε χτες το απόγευμα η πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ για επαφή και συντονισμό Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Με στόχο την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως εθνικότητας και του κοινού τείχους που πρέπει να υψώσουν μπροστά στην αντεργατική και αντιλαϊκή γενικότερα λαίλαπα, στελέχη της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα μία προς μία όλες τις μεταναστευτικές κοινότητες της Αθήνας.

Χτες, αντιπροσωπεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας και τον ενημέρωσε ότι πριν λίγες μέρες με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ και μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας GUE/NGL κατατέθηκε πρόταση να συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο η κατάσταση στο Πακιστάν, με προσανατολισμό να βγει καταδικαστικό ψήφισμα για τη δικτατορία του Μουσάραφ. Ημέρα συζήτησης έχει οριστεί η 14η Νοέμβρη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι Ελληνες όσο και οι Πακιστανοί εργαζόμενοι, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Τέλος, ο πρόεδρος της κοινότητας χαρακτήρισε σαν «πολύ καλό βήμα» την πρωτοβουλία του ΚΚΕ και όπως είπε «το 99% των μεταναστών είναι εργάτες και οι εργάτες θέλουν δίπλα τους τόσο το ΚΚΕ όσο και τους υπόλοιπους εργαζόμενους».