150ό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
«Μάθημα αγώνα» από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς
Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007

«Μάθημα αγώνα» έδωσαν χτες το πρωί οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 150ού Δημοτικού Σχολείου, όταν πραγματοποίησαν κινητοποίηση και συμβολικό «μάθημα» στο χώρο που εδώ και χρόνια προορίζεται να ανεγερθεί το νέο κτίριο που θα στεγάσει το σχολείο και ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί. Το πρόβλημα είναι τεράστιο, ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο στεγάζεται από το 1999 μέχρι και σήμερα σε... κοντέινερ!

Με πανό που έγραφαν «Φτάνει πια η κοροϊδία - άμεση αποπεράτωση του σχολικού κτιρίου τώρα» και «150ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών: 9ος χρόνος στα κοντέινερς!», συγκεντρώθηκαν, από νωρίς το πρωί, στο οικόπεδο της οδού Κοδριγκτώνος 24-26, διεκδικώντας να κατασκευαστεί άμεσα το νέο σχολείο. Το σχολείο μέχρι το 1999 λειτουργούσε σε μισθωμένο κτίριο, που όμως με το σεισμό του Σεπτέμβρη έπαθε σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο. Εκτοτε, λειτουργεί στα κοντέινερ.

Παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις της σχολικής κοινότητας, το νέο κτίριο ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί. Γεγονός που γίνεται ακόμη πιο εξοργιστικό, όταν στο γειτονικό κτίριο προβάλλει στο «μεγαλείο» του το ιδιωτικό «εκπαιδευτήριο» «Ξυνή»...