ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Κυριακή 18 Νοέμβρη 2007

Δανήλος Συντυχάκης
Φωτ.

Στις 24 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της υπόθεσης του σοσιαλισμού ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ. Βρέθηκε από μικρός στη βιοπάλη, αλλά πάνω από τον αγώνα για το ψωμί και την επιβίωση έβαζε πάντα τον αγώνα για τα ιδανικά της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης της ανθρωπότητας.

Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό πνευματικό του σύντροφο, η γυναίκα του Πηνελόπη και τα παιδιά του Εφη και Περικλής 400 ευρώ, τα αδέλφια του Γιώργος και Κυριακή και τα ανίψια του 300 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Αύριο 19 Νοέμβρη συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗ.

Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστής, με οράματα και ιδανικά, έδωσε τα καλύτερα παραδείγματα με τη στάση ζωής του, στα παιδιά, στα εγγόνια του και σε όλους γύρω του.

Τον ευχαριστούμε για όσα μας έμαθε και έκανε για μας.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 200 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Αύριο 19 Νοέμβρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μου ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Φωτούλα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ Γ. ΛΟΥΚΕΡΗ, η οποία πέθανε πρόωρα στις 13 Οκτώβρη 2007, στελέχους του υπουργείου Γεωργίας, που αγωνίστηκε ευσυνείδητα για τα δικαιώματα των αγροτών μας από τις γραμμές του προοδευτικού κινήματος, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

Οικογένεια Ηλία Π. Γεωργακάκου

* * *

Φωτ.

Στις 16 Οκτώβρη 2007 «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγος, πατέρας και παππούς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΗΣ. Γεννήθηκε το 1933 στο χωριό Κονισκός Καλαμπάκας. Στον Εμφύλιο έλαβε μέρος στις μάχες στη Θεσσαλία με την Ι Μεραρχία του καπετάν Γιώτη και τραυματίστηκε. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία και επαναπατρίστηκε το 1978.

Λέλα Μαυρίδου
Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ και 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Στις 28 του περασμένου Οκτώβρη έκλεισαν 6 μήνες από το θάνατο του πολυαγαπημένου συζύγου μου ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΥΨΑ.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο πρόσφερα, μέσω ΚΟΒ Τουρκοβουνίων, 500 ευρώ στο ΚΚΕ, στο οποίο ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός, και 500 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», που ποτέ δεν τον αποχωρίστηκε.

Η γυναίκα του Μαργαρίτα Σύψα

* * *

Φωτ.

Στις 23 Νοέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον τελευταίο χαιρετισμό μας προς τη συντρόφισσα ΛΕΛΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ. Τα τρία αυτά χρόνια δε στάθηκαν ικανά να ξεθωριάσουν την αγωνιστική μορφή της Λέλας. Αντίθετα, η φυσική απουσία της μας έκανε να εκτιμήσουμε καλύτερα την αξία της, την αφοσίωσή της στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Συμμετείχε πάντα στις πορείες και στις εκδηλώσεις, αδιαφορώντας για τις λιγοστές φυσικές δυνάμεις της. Μια ζωή δοσμένη στον αγώνα πρόσφερε στο ΚΚΕ, στη «Δημοκρατική Μέριμνα», στην ΕΔΥΕΘ, στην ΠΕΑΕΑ. Υπέστη διώξεις, δέκα χρόνια φυλακής, παραμονή στα κρατητήρια της χούντας.

Το παράδειγμα της αξέχαστης Λέλας θα μας εμπνέει πάντα.

Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κληματαριάς Θεσσαλονίκης, 100 ευρώ.

Μαρία Παπαδοπούλου

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ από το Γερακαριό Κιλκίς, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για το καλό του λαού: ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ Χρ. ΑΒΡΑΜΙΔΗ, ΚΩΣΤΑ Στ. ΑΒΡΑΜΙΔΗ, ΠΕΤΡΟΥ ΑΒΡΑΜΙΔΗ, ΑΚΡΙΤΑ ΑΚΡΙΤΙΔΗ, ΔΗΜΟΥ Ευθ. ΑΚΡΙΤΙΔΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗ, ΟΛΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΗΛΙΑΔΗ, ΑΝΕΣΤΗ ΚΟΝΤΟΕΙΔΗ, ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΤΣΑΛΙΔΗ, ΦΙΛΟΥ ΚΥΖΙΡΙΔΗ, των αδελφών ΑΝΤΩΝΗ και ΓΙΑΓΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ΤΑΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ, ΚΟΛΙΑ ΜΟΙΡΙΔΗ, ΠΑΥΛΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΟΡΦΑΝΙΔΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΟΡΙΚΑ ΣΑΛΟΜΙΔΗ, ΚΙΤΣΑΣ ΣΑΡΝΑΖΙΔΟΥ, των εξαδέλφων ΓΙΑΝΝΗ και ΚΟΣΜΑ ΣΕΡΔΕΡΙΔΗ, ΓΙΟΥΡΑ ΣΥΡΚΙΑΔΗ, ΗΛΙΑ ΣΥΡΚΙΑΔΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ (Γιώραγα) ΦΡΑΓΚΟΖΙΔΗ, η Ρόζα και η Παρέσα Κοτσαλίδη προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γερακαριού.

Γεώργιος Καρακάνος
* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΝΔΡΟΝΙΚΗΣ, καθώς επίσης στη μνήμη των μεγάλων δασκάλων της μαρξιστικής-λενινιστικής κοσμοθεωρίας, του αρχιστράτηγου του Κόκκινου Στρατού ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, των βετεράνων της Εθνικής Αντίστασης ΓΕΡ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ, Β. ΝΙΟΧΩΡΙΤΗ, Σ. ΛΙΜΠΕΡΑΤΟΥ, ΓΡ. ΔΕΦΑΡΑΝΑ και στη μνήμη των ΧΑΡ. ΞΥΔΙΑ, ΧΑΡ. ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΤΟΥ, Φ. ΞΥΔΙΑ προσφέρω στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, 50 ευρώ.

Κωνσταντίνος Κυριακάτος

πρόεδρος του Παραρτήματος Παλικής της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Στη μνήμη του ΦΩΤΗ ΞΥΔΙΑ, η γυναίκα του Αγγελική προσφέρει 50 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου.

* * *

Φωτ.

Στις 10 Νοέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο της ΒΑΣΩΣ ΜΟΛΛΑ. Ηταν μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της ο σύζυγος και τα παιδιά της προσφέρουν 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στον ΔΑΝΗΛΟ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ: Να 'μαστε πάλι, Δανήλο, νοερά αντάμα, ύστερα από 15 χρόνια. Στο ξαναλέω: Μόνο νοερά. Το πραγματικό αντάμωμα θα αργήσει πολύ, κι ας κουβαλάω στην πλάτη μου κοντά δέκα δεκαετίες.

Πενήντα δύο χρόνια ζήσαμε μαζί σε πόλεις, κάμπους και γκρεμά, σε φυλακές και κάτεργα.

Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, Δανήλο, βάλαμε τα δυνατά μας, μαζί με τα παιδόγγονά σου και διπλασιάσαμε τους βουλευτές μας, με την υπόσχεση στις επόμενες να τους ξαναδιπλασιάσουμε, κι αργότερα να τους εκατοστίσουμε.

Μέσω ΚΟΒ Κυψέλης προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την αξέχαστη επί ζωής αφοσίωσή σου σ' αυτό.

Μπάμπης Λεωνιδάκης, παλαίμαχος αντιστασιακός

* * *

Φωτ.

Παύλος Παυλίδης
Στις 3 Οκτώβρη 2007 έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος κομμουνιστής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ, μέλος της ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια, πρόσφυγας από το Σκοπό της Ανατολικής Θράκης. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του '40, στην Κατοχή ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ και στον Εμφύλιο μαχητής του ΔΣΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Φωτεινή και Γιούρης προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΚΑΝΟΣ γεννήθηκε το 1957 στην Τασκένδη. Στις 14 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας. Ηταν καλός οικογενειάρχης και αγαπητός από όσους τον γνώρισαν.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, 60 ευρώ στο ΚΚΕ.

Οι γονείς του, η γυναίκα του, η κόρη του Γεωργία, η αδελφή του και τα ανίψια του

* * *

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που «έφυγε» από κοντά μας - στις 15 Νοέμβρη 2006 - ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΖΗΣΗΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και των ιδανικών του ΚΚΕ, προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ στο Παράρτημα Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ και 50 ευρώ στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης.

Κυριάκος Κατσακούλης
Ο πόνος της απουσίας του μεγάλος.

Η σύζυγος, τα παιδιά, τα εγγόνια του



Βάσω Μολλά