Ασφαλιστικά
Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2007

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ λέει όμως η κυβερνητική επιτροπή, που συνεδρίασε χτες για το Ασφαλιστικό! Το κίνητρό της - δηλώνει - είναι να «άρει τις αδικίες» ανάμεσα στους ασφαλισμένους, έτσι για να μην... τσακωνόμαστε.

Μόνο που - αν δεν το έχουν παρατηρήσει - υπάρχουν και κάποιες αδικίες ανάμεσα στους ασφαλισμένους και τους εργοδότες. Αυτές σκέπτεται μήπως να τις «άρει»;

Κι αυτές οι τελευταίες αδικίες είναι αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ και αφορούν τις εισφορές των εργαζομένων που είτε «τζογάρονται» και παραδίδονται στους τραπεζίτες είτε γίνονται «αναπτυξιακά κίνητρα» και πάνε στους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τις πολυεθνικές.

Γιατί δεν κάνουν έναν κόπο να ρωτήσουν τους εργαζόμενους αυτής της χώρας τι προτιμούν; Να μοιραστεί η φτώχεια του σημερινού υποχρηματοδοτούμενου συστήματος ασφάλισης ή να μοιραστεί ο πλούτος των κλεμμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία;

Δε ρωτάνε όμως, γιατί ξέρουν πολύ καλά τι απάντηση θα πάρουν. Και τότε πάνε περίπατο οι «κοινωνικοί» τους διάλογοι και οι συζητήσεις «κοινωνικών εταίρων», που τόσο πολύ τους αρέσουν.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ του «ποιος θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» περάσαμε στο νέο μεγάλο ερώτημα. «Εχει το ΠΑΣΟΚ ρεύματα ή δεν έχει ρεύματα» κι αν έχει... τι ρεύματα;

Ομως, επειδή δεν μπορεί να βγάλει κάνεις άκρη με το τι έχει, ας εντοπίσουμε το τι δεν έχει. Κι αυτό είναι σίγουρα μια φιλολαϊκή πολιτική, αντίθετη από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει στη «ρότα» της κυβέρνησης Σημίτη.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Ετσι, λοιπόν, αφού δεν έχει (και δε θέλει να έχει) κάτι τέτοιο, προφανώς το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους αφήσουμε να βολοδέρνουν και να παρασύρονται στα «ρεύματά» τους, στους μηχανισμούς τους και στα παιγνίδια εσωκομματικής εξουσίας.