Καμία συμμόρφωση στις επιλογές της ΕΕ

Στους εργαζόμενους του ορυχείου Νότιου Πεδίου και του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μίλησε χτες το πρωί η Αλέκα Παπαρήγα

Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2007

Οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ενώ παρακολουθούν την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε απειθαρχία και ανυπακοή στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε αγώνα ενάντια στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας και στον πολυτεμαχισμό της ΔΕΗ, κάλεσε η Αλέκα Παπαρήγα τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, μόνιμους, συμβασιούχους και όσους απασχολούνται στους εργολάβους. Στις συγκεντρώσεις, που έγιναν χτες το πρωί στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου και στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος γύρω από τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, το Ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των εργαζομένων, προειδοποίησε ότι οι επιπτώσεις στο λαό από την πολιτική συμμόρφωσης στις αποφάσεις τις ΕΕ είναι τραγικές και ήδη τις βιώνουν στους χώρους εργασίας, αλλά και σε κάθε τομέα της ζωής τους.

Εκανε επίσης κριτική στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και της ΓΣΕΕ που, όπως είπε, αποδέχονται την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, δεν οργάνωσαν την αντίσταση των εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και σήμερα διαμαρτύρονται για τις συνέπειες.

Ξεκαθάρισε ότι ο λαός μπορεί με τον αγώνα του να επιβάλει λύσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες του, τα συμφέροντά του. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, να προσανατολίσουν την πάλη τους σε πορεία σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.