ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Στο κενό κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης
Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007

Συμβολική κατάληψη της λεωφόρου Θησέως μπροστά από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), στην Καλλιθέα, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι μαθητές του Κέντρου, διεκδικώντας αιτήματα που απαντούν στις πραγματικές τους ανάγκες και δίνοντας απάντηση στην αυταρχική στάση της Διοίκησης, να εμποδίσει τον αγώνα τους. Στο πλάι τους βρέθηκε και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. Αμέσως μετά ακολούθησε πικετοφορία στους δρόμους της περιοχής.

Οι μαθητές που από την περασμένη Κυριακή έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του Κέντρου - η οποία συνεχίζεται - και η Συντονιστική καταγγέλλουν την τρομοκρατική ενέργεια της Διοίκησης που προσπαθώντας να εμποδίσει τους οικότροφους μαθητές να πάρουν μέρος στην κατάληψη, τους εξανάγκασε να πάνε σπίτια τους.

Οι μαθητές διεκδικούν την ίδρυση ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου για άτομα με προβλήματα όρασης, δωρεάν υλικοτεχνική υποδομή, δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους, όχι στη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΚΕΑΤ, ίδρυση Εθνικού Τυπογραφείου Braill, δωρεάν παραχώρηση τεχνικών και άλλων βοηθημάτων για μαθητές και φοιτητές, επαγγελματική αποκατάσταση και άλλα.