Αγωνιστικός αναβρασμός στα νοσοκομεία

Στάσεις εργασίας χτες στο ΕΚΑΒ και στον «Ευαγγελισμό» στις 27 Νοέμβρη

Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2007

«Κάτω τα χέρια απ' τα ταμεία» διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που απαίτησαν και προσλήψεις προσωπικού
Αντί να εντάξουν τους εργαζόμενους των νοσοκομείων στα βαρέα και ανθυγιεινά, η κυβέρνηση με τους συναρμόδιους υπουργούς ετοιμάζουν νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, τόνισε χτες σε συνέντευξη Τύπου το Σωματείο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» στη διάρκεια της οποία ανακοίνωσαν στάση εργασίας (7 - 10 π.μ.) στις 27 Νοέμβρη 2007 και συγκέντρωση στα «επείγοντα» του νοσοκομείου. Επίσης, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην απεργία της 12 Δεκέμβρη.

Οπως κατάγγειλαν οι εργαζόμενοι, στον «Ευαγγελισμό» τα νοσήματα φθοράς αλλά και άλλες παθήσεις «θερίζουν» τους υγειονομικούς με συνέπεια την αυξημένη νοσηρότητα, ενώ λόγω εντατικοποίησης υπάρχουν συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία. Η κατάληξη αυτή είναι μοιραία καθώς υπάρχουν 1.300 κενές οργανικές θέσεις, ενώ την ίδια στιγμή οι ιδιωτικοποιήσεις ροκανίζουν τα χρήματα του «Ευαγγελισμού». Οι εργολάβοι στη σίτιση, στη φύλαξη και την καθαριότητα εισπράττουν οχτώ εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ενώ τους εργαζόμενους τους έχουν με μισθούς πείνας.

Σε τετράωρες στάσεις εργασίας - πρωί και απόγευμα - και πορεία στη Λεωφόρο Μεσογείων προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, καταγγέλλοντας τη νέα επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Ταυτόχρονα, απαίτησαν την ένταξή τους στα ΒΑΕ και προσλήψεις προσωπικού καθώς - λόγω των ελλείψεων - καθηλώνονται 60 ασθενοφόρα. Μετά από συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΚΑΒ οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία μέχρι το νοσοκομείο «Σωτηρία» με κύριο σύνθημα: «Κάτω τα χέρια απ' τα Ταμεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία».

Το Συνδικάτο Νοσοκόμων αποκλειστικής απασχόλησης Ελλάδας «Ενωση Αλληλεγγύη» οργανώνει σήμερα το πρωί συγκέντρωση στο προαύλιο του «Τζάνειου» νοσοκομείου, ώρα 7μ.μ. Στη συνέχεια, το Συνδικάτο θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας για την ανασφάλιστη εργασία και το Ασφαλιστικό.