Στερνό «αντίο» στον Γιάννη Μπότση
Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
Φωτ.

Στις 17 Νοέμβρη 2007, «έφυγε» ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών - Υπαξιωματικών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΥΕΑ). Στην κηδεία του, η οποία έγινε στις 19 Νοέμβρη από το Νεκροταφείο Ζωγράφου, παραβρέθηκαν πολλοί συναγωνιστές του, σύντροφοι, φίλοι και πατριώτες του. Εκ μέρους του ΚΚΕ, τον αποχαιρέτισε η Γραμματέας της ΚΟΒ Ιλισίων, Ελένη Τρίπου, η οποία είπε: «Σύντροφε Γιάννη, από πολύ νωρίς έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου στον αγώνα του λαού με τη συμμετοχή σου στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Εβαλες και εσύ το δικό σου λιθαράκι στον μεγαλειώδη αγώνα του λαού. Και ανταμείφθηκες, με εξορία στη Μακρόνησο και το Μούδρο. Δε λύγισες και συνέχισες να αγωνίζεσαι για τα ιδανικά του Κόμματός μας. Δούλεψες δραστήρια από τις γραμμές του Κόμματος και του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, για να γίνουν πράξη οι στόχοι μας. Κι όταν η ύπουλη αρρώστια σε χτύπησε, πάλι δεν το έβαλες κάτω.

Θα μας λείψεις, σύντροφε Γιάννη! Αλλά σου υποσχόμαστε ότι θα καλύψουμε το κενό που άφησες, για να γίνουν πράξη και τα δικά σου όνειρα».

Το «ύστατο χαίρε» της ΠΕΑΕΑ απηύθυνε ο Λάζαρος Κυρίτσης, δικηγόρος και πρόεδρος του Παραρτήματος Ζωγράφου, ο οποίος τόνισε:

«Πρωτομπήκες από τα 16 χρόνια σου στον αγώνα. Απλός αγωνιστής, πιστός και ανιδιοτελής ιδεολόγος, ειλικρινής και ακέραιος χαρακτήρας. Πολέμησες με το όπλο στο χέρι για την απελευθέρωση της πατρίδας. Πήρες μέρος ως ασυρματιστής στην πρώτη γραμμή στη μεγάλη μάχη της Αμφιλοχίας. Στάλθηκες στη Ρεντίνα, στη Σχολή Αξιωματικών και ονομάστηκες ανθυπολοχαγός.

Οι μεταβαρκιζιανές κυβερνήσεις σε έστειλαν στο κολαστήρι της Μακρονήσου. Εμεινες, όμως, πάντα ο αλύγιστος αγωνιστής, ο πιστός ιδεολόγος και υπερασπιστής των αρχών του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, ως την τελευταία πνοή σου. Σωστός και Ακέραιος»!

Εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου της ΠΟΑΟ, του οποίου ήταν μέλος, παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια, ο πρόεδρος της ΠΟΑΟ, Γιώργης Μωραΐτης και ο πρόεδρος της ΠΕΑΥΕΑ Γιάννης Δακτυλίδης.

Στη μνήμη του, το ΔΣ της ΠΕΑΥΕΑ προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ και στο περιοδικό «Εθνική Αντίσταση» 50 ευρώ.