ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ
Κρίσιμο ζήτημα ο προσανατολισμός του αγώνα

Μαζική η προχτεσινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα. Επόμενος σταθμός στις 12 Δεκέμβρη

Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2007

Μαζικό και μαχητικό το μπλοκ του ΠΑΜΕ στην προχτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην προχτεσινή 24ωρη απεργία ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης (που συνεπάγεται την ενοποίηση των Ταμείων με πετσόκομμα των δικαιωμάτων προς τα κάτω). Σχέδια, που αναδεικνύουν την ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για συντονισμό της πάλης των εργαζομένων όλων των κλάδων, προκειμένου να εμποδιστεί η ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει το κεφάλαιο.

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη ανέδειξαν και όσοι διαδήλωσαν πίσω από το πανό του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, στην πορεία που ξεκίνησε έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και μέσω του υπουργείου Απασχόλησης, στη Σταδίου, κατέληξε στη Βουλή. Με συνθήματα, όπως «Τα Ταμεία χτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες, δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες», «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, πλουτοκρατία, γκρεμίζουν την Ασφάλιση και κλέβουν τα Ταμεία», «Μέτωπο αγώνα, πανελλαδικό, κόντρα στη συναίνεση και στο συμβιβασμό», οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τους ενόχους χωρίς περιστροφές, τόνισαν πως η υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού.

Το καθολικό αίτημα για κλιμάκωση, με επόμενο σταθμό τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην πανεργατική απεργία στις 12 Δεκέμβρη, αναδεικνύει το κρίσιμο ζήτημα του προσανατολισμού της πάλης, καθώς είναι φανερό ότι η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ προσπαθεί να εγκλωβίσει τον αγώνα σε συντεχνιακά πλαίσια. Ενώ ενδεικτική των προθέσεων της πλειοψηφίας είναι και η παρουσία τους χτες στη Βουλή, στο «διάλογο» για το Ασφαλιστικό, όπου ο Π. Σόμπολος, πρόεδρος της Ενωσης, ζήτησε να μην πειραχτούν τα Ταμεία των δημοσιογράφων, επειδή δεν είναι ελλειμματικά (!).

Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι σε ΜΜΕ κατέλαβαν το οδόστρωμα για μερικά λεπτά στο σημείο «Διαγώνιος» της οδού Τσιμισκή και στη συνέχεια έκαναν πορεία έως την οδό Αγίας Σοφίας. Τέλος, το Εποπτικό Οργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, σε σχέση με το ζήτημα του Ασφαλιστικού, απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους να τηρούν τη δεοντολογία και να μη διαστρεβλώνουν την αλήθεια.