Το Μενίδι επισκέφτηκε χτες η Αλ. Παπαρήγα
Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000

Την ανάγκη να υπάρξει συγκεκριμένη πολιτική φθηνής λαϊκής στέγης για το Μενίδι - αλλά και τις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τον περυσινό καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη - υπογράμμισε με έμφαση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες βράδυ με εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Η συνάντηση έγινε σε αίθουσα του Α' ΚΑΠΗ Μενιδίου και συμμετείχε σε αυτήν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

«Ενα χρόνο μετά τον τραγικό σεισμό - τόνισε η Αλ. Παπαρήγα - όλοι οι κάτοικοι του Μενιδίου και όλων των περιοχών που επλήγησαν, έπρεπε να ξέρουν μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας πότε θα μπουν στα καινούρια σπίτια, τα ασφαλή, αυτά που δε θα στοιχίζουν "ο κούκος αηδόνι", αυτά που τους δίνουν τη δυνατότητα να ζήσουν πιο ομαλά, όσο γίνεται στις σημερινές συνθήκες. Ερχόμαστε εδώ ακριβώς γι' αυτό. Για μια συζήτηση και συγκέντρωση πιο αναλυτικών στοιχείων. Ξέρουμε όμως πάρα πολύ καλά ότι ένα χρόνο μετά οι ξεσπιτωμένοι είναι ξεσπιτωμένοι και ανασφαλείς».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προειδοποίησε πως «όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα ξεχνά η κυβέρνηση» και σημείωσε ότι αυτό θα αντιστραφεί μόνο «όταν νιώσει ουσιαστική πίεση», γιατί «η κυβέρνηση φοβάται όταν υπάρχει μαζική κινητοποίηση».

(Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συνάντηση και τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορέων θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο).