Προϋπολογιστικά...
Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2007

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ σοβαρό πρόβλημα αντίληψης της πραγματικότητας οι κυβερνώντες. Οσο κι αν σας φαίνεται αστείο, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο ελληνικός λαός ...στηρίζει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης!

Ετσι είπε τουλάχιστον χτες στη Βουλή ο Γιώργος Αλογοσκούφης, με περηφάνια μάλιστα και για να το λέει αυτό, σημαίνει τουλάχιστον ότι το πιστεύει ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πώς έφθασαν σε τέτοιο συμπέρασμα, δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Σίγουρα πάντως όχι εξαιτίας της τελευταίας κινητοποίησης για το Ασφαλιστικό και σαφώς όχι βγαίνοντας στις λαϊκές και τα σούπερ μάρκετ, όπου ο κόσμος βρίζει ξανά και ξανά για την ακρίβεια.

Αν θέλουν να συνεχίσουν στην ίδια λογική, ας το κάνουν. Ομως μην απορήσουν όταν θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

(Αλήθεια, πώς έγινε ακόμη και αυτό το Ευρωβαρόμετρο, η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ, να δημοσιοποιεί έρευνες σύμφωνα με τις οποίες το 76% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένοι με την κατάσταση της οικονομίας;)

ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΘΑ έχουν δημόσιο χαρακτήρα, δήλωσε χτες ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, με εξαίρεση όμως τις κερδοφόρες δραστηριότητές τους ...που θα ιδιωτικοποιηθούν!

Πώς γίνεται ακριβώς αυτό, μόνο ο Βουλγαράκης και οι εφοπλιστές το γνωρίζουν. Αυτό που γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια είναι ότι τα δικαιώματά τους υπονομεύονται και ότι ένας κομβικός για το δημόσιο τομέας ξεπουλιέται.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση, τέτοιες γιορτινές μέρες, ξέρει πολύ καλά πού να κάνει τους μποναμάδες της και ...πρώτα στη λίστα έρχονται τα αγαπημένα της συμφέροντα.

Αυτά δηλαδή που πριμοδοτούνται ούτως ή άλλως ολόκληρο το χρόνο (και ιδίως το καλοκαίρι με τις αυξήσεις των εισιτηρίων) είτε η εξουσία έχει χρώμα «μπλε» είτε χρώμα «πράσινο».



Παπαγεωργίου Βασίλης