Μικρές ιδέες
Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000

Τολμηρές αποφάσεις

Χειμώνας έρχεται, χαλιά θα στρώσουμε, τραπέζι θα στολίσουμε. Μια ακόμα ματιά ρίχνουμε στο «Δαντέλες της Χίου» και αναρωτιόμαστε αν είμαστε ικανές να προσπαθήσουμε... Δεν αποτελειώνουμε τη φράση, βουνό μας φαίνεται. Ισως όμως, μεταξύ μας, και να υπάρχουν μερικές γενναίες και υπομoνετικές γυναίκες που θα το τολμήσουν... Εμείς περιοριζόμαστε στο «φάτε μάτια ψάρια κτλ.»...

Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα

Υλικά: 8 βρασμένα αυγά σφικτά. ένα φλιτζάνι του τσαγιού γαρίδες βρασμένες και ψιλοκομμένες ή αστακός βρασμένος και φυσικά ψιλοκομμένος. Ενα φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα, 1/2 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη, 2-3 αγγουράκια τουρσί, λίγη κάππαρη, μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι.

Καθαρίζετε με προσοχή τα αυγά και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρείτε τους κρόκους και τους δουλεύετε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και μισή μαγιονέζα και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και τις γαρίδες και δουλεύετε το μείγμα να ανακατευτεί καλά. Επειτα ρίχνετε τις γαρίδες και πάλι ανακατεύετε. Με ένα κουταλάκι γεμίζετε με προσοχή τα αυγά και τα σκεπάζετε με λίγη μαγιονέζα. Γαρνίρετε με μια ολόκληρη γαρίδα και δυο στρογγυλά φετάκια αγγουράκι τουρσί και το τοποθετείτε σε πιατέλα επάνω σε στενόμακρο φετάκια ψωμιού, που τα έχετε αλείψει με βούτυρο.