ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2000

ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ
Φωτ. στο σύστημα

Η σύλληψη και η εκτέλεση του ΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ, έγινε μετά τον εμφύλιο από κυβέρνηση υποτέλειας. Τον δολοφόνησαν, αλλά δεν τον υπέταξαν. Αυτή την παρακαταθήκη, την πιο πολύτιμη για την εργατική τάξη, μάς άφησε και μεις τη συνεχίζουμε.

Σε ένδειξη τιμής, μνήμης, αλλά και χρέους για συνέχιση των αγώνων, του αλύγιστου ήρωα Νίκου Πλουμπίδη, εμείς που παραβρεθήκαμε στην τιμητική εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ, στο Χαϊδάρι, στο χώρο της εκτέλεσης, προσφέρουμε 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μενιδιού.

Αργύρης Αντωνιάδης, Βάιος Τσατσαλίδης, Χριστακάκης, Ελένη Λιναρδή, Μιχ. Μαυρομάτης και Βασ. Βέττας.

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗ, τα μέλη της ΠΕΣΑΘΕΑ πρόσφεραν 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων αδελφών μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΛΙΑΜΟΥ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 76 χρόνων και ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΛΙΑΜΟΥ, που πέθανε σε ηλικία 64 χρόνων, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή Σερρών, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Κουκακίου, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Φωτεινή Μπόλη

* * *

Ο αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ, όπως και άλλα μέλη του Παραρτήματος Αμπελοκήπων - Ελληνορώσων της ΠΕΑΕΑ, που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, αγωνίστηκαν από τις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της πατρίδας, την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Ο Γ. Φραγκάκης, αρτεργάτης, συνέχισε τον αγώνα του για τα συμφέροντα των συναδέλφων του, πλάι στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους και ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους αγώνες τους, τα μέλη του Παραρτήματος Αμπελοκήπων - Ελληνορώσων προσφέρουν 15.000 δρχ. στην ΚΟΒ Αμπελοκήπων, για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.