ΝΟΜΟΙ ΡΕΠΠΑ - ΣΙΟΥΦΑ
Αντιασφαλιστικό «ποδαρικό» για χιλιάδες εργαζόμενους

Από σήμερα τίθενται σε ισχύ διατάξεις των δυο αντιασφαλιστικών νόμων, που θα οδηγήσουν στην παραπέρα μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Τρίτη 1 Γενάρη 2008

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι στην αντιασφαλιστική επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων. Η εφαρμογή από σήμερα διατάξεων των νόμων Σιούφα και Ρέππα, έρχονται να το επιβεβαιώσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο
Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονική και διαρκής. Στη βάση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας Σιούφα και Ρέππα ξεδιπλώνει σήμερα η κυβέρνηση τη νέα επίθεση. Γεγονός που χωρίς καμιά καθυστέρηση επιβάλλει την πολιτική καταδίκη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και την κατάργηση των νόμων τους, σαν αναγκαία προϋπόθεση ώστε ο αγώνας των εργαζομένων για την απόκρουση της επίθεσης και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους να είναι αποτελεσματικός.

Από σήμερα, 1η Γενάρη 2008, και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου ενεργοποιούνται αντιασφαλιστικές διατάξεις του νόμου 3029 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2002 (νόμος Ρέππα) αλλά και του παλαιότερου νόμου 2089 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το 1992 (νόμος Σιούφα), σηματοδοτώντας την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τη μείωση των συντάξεων για χιλιάδες εργαζόμενους.

Οι «μαχαιριές» του νόμου Ρέππα...

Οι επώδυνες αλλαγές που επέρχονται με την εφαρμογή αυτών των διατάξεων είναι οι εξής:

...και του νόμου Σιούφα

Από την 1/1/2008 - ως ουρά του νόμου Σιούφα - πέραν των άλλων αντιασφαλιστικών ανατροπών, προκύπτουν και τα εξής:

Υπηρέτες του ίδιου αφέντη

Είναι φανερό ότι χωρίς κανένα νέο νόμο τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων θα συρρικνώνονται χρόνο με το χρόνο, για πολύ καιρό ακόμα. Το ίδιο φανερή είναι η στρατηγική σύμπλευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αφού η νομοθεσία του ενός αποτελεί συνέχεια και συμπλήρωμα του άλλου, υπηρετώντας τα συμφέροντα του ίδιου αφέντη, του κεφαλαίου.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να εμπλουτίσει το αντιασφαλιστικό οπλοστάσιο του κεφαλαίου εμβαθύνοντας τις αντιασφαλιστικές αλλαγές, με στόχο την παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μείωση των συντάξεων, τον περιορισμό και την υποβάθμιση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να εξασφαλίσει στο κεφάλαιο ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη.