Πορεύονται σταθερά αντιλαϊκά
Πέμπτη 3 Γενάρη 2008

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τη μεταρρύθμιση» διαμηνύει η κυβέρνηση μέσω Γ. Αλογοσκούφη, «συγκάλυψη σκανδάλων» καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ μέσω Γιώργου Παπανδρέου. Προφανώς ...τίποτε δεν άλλαξε με την έλευση του 2008.

Μονότονες οι ρητορείες τους και ακόμη πιο μονότονη η εμμονή τους στις αντιλαϊκές πολιτικές κι εξαιρετικά ανούσια και ...εκτός θέματος η αντιπαράθεσή τους.

Γιατί, να είστε βέβαιοι πως αυτήν την περίοδο, μας θέλουν κολλημένους στις μικρές οθόνες να κάνουμε κι εμείς - παρέα με τους «αναλυτές» και ρεπόρτερ των καναλιών - σενάρια για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Να αποφανθούμε αν πρόκειται περί «ροζ» ή «οικονομικού» σκανδάλου. Για μεγάλο η μικρό εκβιασμό.

Αυτά, την ώρα που τα σχέδια για το Ασφαλιστικό συνεχίζουν ύπουλα να προωθούνται, ενώ στα γρήγορα προσπαθούν να ξεπουλήσουν τα λιμάνια.

Η κυβέρνηση προτιμά - έστω και σαν αναγκαίο κακό - να ασχολούμαστε με τις δραστηριότητες και το ήθος των στελεχών της, παρά να αντιπαλεύουμε την πολιτική της.

Κι αν η κυβέρνηση το προτιμά, το ΠΑΣΟΚ το επιζητά όσο τίποτε άλλο. Και τη «δουλιά» του ως αντιπολίτευση κάνει, αφού φθείρει την κυβέρνηση, και η πολιτική με την οποία συμφωνεί δεν αμφισβητείται.

ΣΤΟ 30% ΚΑΙ ΣΤΟ 40% οι αυξήσεις ειδών διατροφής για το 2008, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ και άλλων φορέων. Φαίνεται ότι οι ...«συμφωνίες κυρίων» του υπουργείου Ανάπτυξης δεν πιάσανε τόπο.

Είναι απόλυτα λογικό αυτό. Βλέπετε, τα μέλη των ΔΣ των εταιρειών δεν έχουν υποχρέωση να ...φέρονται σαν κύριοι. Να αποκομίζουν κέρδη έχουν υποχρέωση και αυτό κάνουν.

Ομως, οι καταναλωτές δεν έχουν καμία υποχρέωση να πληρώνουν ολοένα και περισσότερο. Αντίθετα, έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση. Ομως, αυτό ουδόλως απασχολεί τους κυβερνώντες, που πίνουν νερό στο όνομα της «ελεύθερης αγοράς».



Γρηγοριάδης Κώστας