Σάββατο 5 Γενάρη 2008 - Κυριακή 6 Γενάρη 2008
Δευτέρα

Γεράσιμος Ανδρεάτος
Αφιερωμένη στο μεγάλο γλύπτη Γεράσιμο Σκλάβο, με αφορμή τα 40 χρόνια από τον πρόωρο και τραγικό θάνατό του, είναι η έκθεση, με την οποία ξεκινά τη λειτουργία της η νέα γκαλερί «Καπλανών 5» (Κολωνάκι). Εκθέτουν δώδεκα γλύπτες, οι: Βασίλης Βασίλη, Κώστας Βρούβας, Κώστας Δικέφαλος, Τάκης Κοζόκος, Χρήστος Λαζαράκης, Θόδωρος Παπαγιάννης, Εκτορας Παπαδάκης, Κώστας Ρόθος, Κυριάκος Ρόκος, Γιώργος Σταματόπουλος, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Γιώργος Χουλιαράς. Επιμέλεια: Αθηνά Σχινά. Διάρκεια έως 18/1.

Τρίτη

Εγκαινιάζεται σήμερα στην αίθουσα τέχνης «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αντωνόπουλου. Θέμα των παρουσιαζόμενων έργων «Ο θάνατος του Εκτορα».

Τετάρτη

Ατομική έκθεση ψηφιδωτού της Λυδίας Σαρρή, εγκαινιάζεται (7 μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Από το 1967 μέχρι σήμερα, η σημαντική δημιουργός έχει πραγματοποιήσει δεκαεπτά εκθέσεις, από τις οποίες οι δέκα ήταν με ψηφιδωτό. Στα έργα της, η Λ. Σαρρή χρησιμοποιεί μια πρωτοποριακή τεχνική, με παραδοσιακά ευφάνταστα υλικά.

Πέμπτη

Βασίλης Σκουλάς
Η «Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου» υπό την καθοδήγηση του διάσημου Ρώσου αρχιμουσικού Βαλέρι Γκεργκίεφ φιλοξενείται σήμερα και αύριο (8.30 μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στο πρώτο μέρος και των δύο συναυλιών παρουσιάζεται το «Κοντσέρτο για βιολί» του Φιλανδού Γιαν Σιμπέλιους (1865-1957) με σολίστ τον βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο. Στο δεύτερο μέρος, στις 10/1 θα παρουσιαστεί η 4η Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ (1860-1911) με τη σοπράνο Λόρα Κλέικομ, ενώ στις 11/1 η Συμφωνική του Λονδίνου θα ερμηνεύσει την 1η Συμφωνία του ίδιου μουσουργού (την επονομαζόμενη «Τιτάν»).

Παρασκευή

To κουιντέτο «Novitango», μετά από την επιτυχημένη παράσταση «4 εποχές και ένας μύθος» παρουσιάζει (10 μ.μ.) στον «Ιανό» (Σταδίου 24) ένα νέο πρόγραμμα με τις διαφορετικές πτυχές του Nuevo-tango στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Σάββατο

«Το αιώνιο άρωμα του χρόνου» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Παλιάν, που φιλοξενείται (έως 19/1) στην αίθουσα «Αέναον» (Κατεχάκη 70, Κηφισίας).



Εργο της Λυδίας Σαρρή


Γλυπτό του Κυριάκου Ρόκου