Αναζητώντας τους ... λύκους
Τρίτη 8 Γενάρη 2008

Ο Κέβιν Κόστνερ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία«Χορεύοντας με τους λύκους»
Το βραβευμένο γουέστερν με τίτλο «Χορεύοντας με τους λύκους», σε σκηνοθεσία Κέβιν Κόστνερ, θα προβληθεί απόψε στις 23.00 από τη ΝΕΤ.

Κεντρικό πρόσωπο είναι ο λοχαγός του αμερικανικού στρατού Τζον Ντάνμπαρ, ο οποίος παίρνει μετάθεση σε μια παραμεθόριο περιοχή της Νότιας Ντακότα, προκειμένου ν' αντιμετωπίσει τη φυλή των Σιου. Ομως ο Αμερικανός στρατιώτης γοητεύεται από την απλότητα του τρόπου ζωής των Ινδιάνων και συνδέεται μαζί τους. Αλλάζει τ' όνομά του υιοθετώντας το ινδιάνικο «Χορεύοντας με τους λύκους». Δε θ' αργήσει να έρθει η στιγμή που ο Αμερικανός στρατιώτης θα γίνει ένα καλοδεχούμενο μέλος της φυλής των Σιου. Από την ταινία δε λείπει και ο έρωτας, αφού ο Κέβιν Κόστνερ, που ερμηνεύει τον Αμερικανό στρατιώτη, θα ερωτευτεί μια λευκή που έχει μεγαλώσει στη φυλή των Σιου...

Ο Κέβιν Κόστνερ έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με την ταινία αυτή. Πρόκειται για ένα επικό, δραματικό γουέστερν με θέμα τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σ' έναν Αμερικανό στρατιώτη και τη φυλή των Ινδιάνων Σιου. Ο Κέβιν Κόστνερ επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πορτρέτο της Αγριας Δύσης, φέρνοντας σε αντιπαράθεση την αξιοθαύμαστη στωικότητα των Ινδιάνων με τη βία των αποίκων. Στην ταινία οι ρόλοι του «καλού» καουμπόη και του «κακού» Ινδιάνου ανατρέπονται. Εκτός από τον Κέβιν Κόστνερ πρωταγωνιστούν οι Μέρι Μακ Ντόνελ, Γκράχαμ Γκριν και Μόρι Τσαϊκίν. Η ταινία κέρδισε επτά «Οσκαρ», μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και φωτογραφίας.

«Αναζητώντας τη δικαιοσύνη». Θρίλερ σε σκηνοθεσία Αρνολντ Γκλίμχερ.

Ο Μπόμπι Ερλ έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία ενός κοριτσιού. Οκτώ χρόνια μετά το έγκλημα και ενώ αναμένει την εκτέλεσή του, επικοινωνεί με τον Πολ Αρμστρονγκ, πρώην δικαστή και καθηγητή της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, που τον παρακαλεί να τον βοηθήσει να αποδείξει την αθωότητά του. Ο Πολ, που από την αρχή δείχνει ενδιαφέρον για την υπόθεση του Μπόμπι, ξεκινά μια σειρά από έρευνες και φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία που είχαν παραβλεφτεί ή αποσιωπηθεί από τις Αστυνομικές Αρχές... Με τους Σον Κόνερι, Λόρενς Φίσμπερν, Κέιτ Κάπσοου και Εντ Χάρις (STAR, 21.00).