Σκανδαλολογία και πραγματικότητα
Τετάρτη 9 Γενάρη 2008

Γρηγοριάδης Κώστας

«ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ» λοιπόν, καθοριστικά στοιχεία για την πολιτική κρίση του λαού πρέπει να είναι είτε η πρόσφατη υπόθεση Ζαχόπουλου ή η λίγο παλιότερη υπόθεση Μαγγίνα. Αυτό μας λένε οι τηλεοράσεις που εμμένουν στη σκανδαλολογία, αυτό μας λένε και οι δημοσκόποι των «γκάλοπ» που θεωρούν ότι αυτά τα θέματα διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Μόνο που πρέπει να τους λυπήσουμε γιατί δεν ...είμαστε «σκανδαλοφάγοι». Η πολιτική σκέψη μας δεν «τρέφεται» από οποιοδήποτε κατασκεύασμα προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως «κορυφαίο πολιτικό θέμα».

Δυστυχώς γι' αυτούς, ο κόσμος ξέρει να κρίνει και να καταλαβαίνει ποια είναι η ουσία των πραγμάτων. Σε μια χώρα λοιπόν που προετοιμάζεται πολύ προσεκτικά μια τεράστια αντιασφαλιστική επίθεση, δε θα τους κάνουμε τη χάρη να ασχολούμαστε με ροζ «ντι-βι-ντι» και ανοησίες περί «δημοσιογραφικών απορρήτων».

ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι ο Ελληνας εργαζόμενος δεν περιμένει τα ...στοιχεία που πιθανόν θα ανακοινώσει σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για να συμπεράνει ότι υπάρχει ακρίβεια. Το γνωρίζει ήδη πολύ καλά από τους πενιχρούς μισθούς του που δε φτάνουν για τίποτε.

Επίσης - σε αντίθεση με τον Γιώργο Αλογοσκούφη - οι εργαζόμενοι δεν ανησυχούν για το ποια θα είναι η τιμή που θα πάρει ο πληθωρισμός και για το αν θα πληρούνται τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για το αν θα τα βγάλουν πέρα ανησυχούν.

Οσο για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας περί ...προσπαθειών περιορισμού της ακρίβειας λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, προφανώς δεν μπορεί να τις πάρει κανείς στα σοβαρά.

Βλέπετε, η ακρίβεια είναι φαινόμενο σύμφυτο με την «ελεύθερη αγορά» την οποία η κυβέρνηση προστατεύει όσο τίποτε άλλο, και προϊόντα φθηνότερα για τον κόσμο χωρίς να θίγουν τα απίστευτα κέρδη, είτε των πολυεθνικών του κεφαλαίου είτε των πολυεθνικών ...γενικώς, δε γίνεται να υπάρξουν.



Παπαγεωργίου Βασίλης